În Constanța se va construi un parc industrial, care ar crea peste 1.500 de locuri de muncă

0
5108
Foto cu rol ilustrativ

Solid House Holding SRL vrea sa înființeze un parc industrial în municipiul Constanța, iar recent a depus la instituția abilitată de mediu documentația necesară pentru avizarea obiectivului de investiții.

Amplasamentul este situat pe strada Celulozei din municipiul Constanța, unde unele construcții se află în paragină. Suprafața totală a zonei studiate este de circa 14,37 hectare, tot terenul fiind în intravilan.

În primăvara acestui an, firma a întocmit un studiu de fezabilitate aferent acestui obiectiv de investiții. Un astfel de proiect ar fi foarte important pentru orașul de la malul mării, mai ales că, în zona de sud-est a țării, există doar două parcuri industriale care, din nefericire, nu sunt funcționale.

Astfel, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Construire Parc Industrial”, propus a fi amplasat pe strada Celulozei nr. 6, nr. 5-7, nr. 6 lot 9, nr. 6 lot 5, nr. 6 lot1, nr. 6 lot 2, nr. 7 lot2/1/1, nr. 6 lot4/1, nr. 6 lot 6, nr. 6 drum de acces, din Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului, de pe strada Unirii, nr. 23, din municipiu. Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul APM Constanța.

Conform studiului de fezabilitate, viitorul parc industrial va genera cel puțin 1.500 de locuri de muncă, destinate în principal locuitorilor din orașul Constanța, din localitățile învecinate, dar și din regiunea de sud-est a României

Parcul va fi construit în etape și este conceput pentru a se potrivi unei varietăți largi de branduri. În total, la finalizarea proiectului, acesta ar pune la dispoziția rezidenților spații de înaltă calitate, 39 de hale cu regim de înălțime P+1E parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați, trei clădiri cu opt etaje, cu suprafața construită desfășurată de 14.166 mp, cu funcțiuni mixte de birouri, producție textile, incubator de afaceri, spații cu destinația de cantină, săli de conferințe etc. Zonele industriale vor fi între 880 mp și 1.100 mp, cu înălțimi de la 5 metri la 18 metri.

Valoarea estimată a investiției este de 30.512.200 de euro, fără TVA.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.