În localitatea Mihail Kogălniceanu se vor asfalta mai multe străzi prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

0
438
Ancuţa Belu, primar Mihail Kogălniceanu

Primăria localității Mihail Kogălniceanu a depus, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, două proiecte ce vizează asfaltarea străzilor de pe raza unității administrativ teritoriale. Primarul Ancuța Belu a declarat pentru Focus Press faptul că a optat pentru reabilitarea infrastructurii ce s-a deteriorat în urma lucrărilor de apă și canalizare.

Aceasta speră ca, pentru început, prin acest program să se poată asfalta aproximativ 3 kilometri de străzi:

„În cursul zilei de marți, 2 noiembrie a.c., am urcat prin Programul «Anghel Saligny» două proiecte ce vizează asfaltarea în localitatea Mihail Kogălniceanu. Noi am avut un proiect mai mare de asfaltare, dar prin Programul Național „Anghel Saligny” a fost emisă și o ordonanță, iar la finanțare comunele primesc de la bugetul de stat doar 4 milioane de lei, diferența trebuie apoi să fie acoperită din alte surse. Atunci am decis ca aproape 3 kilometri, mai precis 2,6 kilometri să îi rupem din proiectul mare ca să putem să prindem această finanțare prin „Anghel Saligny”, iar diferența din proiectul mare am depus-o și pe aceea tot prin acest program. Avem speranța ca odată ce primul proiect intră și se încheie automat, cel de-al doilea va intra într-o analiză la nivel național și nu se știe dacă vom prinde finanțarea aceea mai mare. Am mers pe asfaltare pentru că nu poate fi eligibil decât un singur proiect, iar eu apa și canalizarea o am dată celor de la RAJA SA, operatorul trebuie să facă aceste proiecte, să depună aceste proiecte, iar eu am ales să asfaltăm pentru urmare a lucrărilor de canalizare într-o parte a comunei este mai afectată trama stradală”, a declarat primarul localității Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.

Precizăm faptul că Programului Naţional de Investiţii «Anghel Saligny», un program de investiţii pentru autorităţile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.