Tomis Marina a pierdut procesul pentru Portul Tomis: ar putea rămâne, definitiv, fără dreptul de a mai încasa chiriile de la terase

0
7599

Curtea de Apel Constanța a anulat hotărârea Curții de Arbitraj de pe lângă CCINA şi a respins cererea formulată de Tomis Marina Management SRL, pentru continuarea contractului de concesiune a Portul Turistic Tomis.

În această vară, Tomis Marina Management SRL a câștigat procesul deschis pentru continuarea contractului de concesiune a Portului Turistic Tomis, până în 2024. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) nu a fost, însă, de acord, așa că a cerut anularea hotărârea Curții de Arbitraj Comercial şi Maritim de pe lângă Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța.

Iar miercuri, 3 noiembrie a.c., Curtea de Apel Constanța i-a dat dreptate. Magistrații au anulat hotărârile arbitrale și, rejudecând, au respins solicitatea firmei cunoscute ca apropiată lui Radu Mazăre. Cel mai probabil, societatea comercială va ataca decizia instanței la Curtea Supremă, deoarece hotărârea de miercuri nu este definitivă. Acesteia i-a expirat contractul de concesiune în luna iunie a.c., pentru cele 2 hectare din Portul Tomis.

Reamintim că acesta s-a încheiat în decembrie 2004, în urma unei licitații. Conform Caietului de sarcini, concensiunea trebuia să fie pe 20 de ani, dar la acel moment CNAPMC nu avea suprafața în concensiune, de la Ministerul Transporturilor, decât până în iunie 2021. Așa că s-a încheiat contractul până în 2021.

La Curtea de Arbitraj, CNAPMC a solicitat prelungirea contractului din acest an până în 2024 (după care Tomis Marina Management nu mai putea solicita o nouă prelungire), iar societatea comercială a cerut continuarea contractului (nu prelungire) până în 2024. A avut câștig de cauză, dar a pierdut, miercuri, la Curtea de Apel. Proces în care au intervenit și primarul Constanței, dar și Municipalitatea.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.