În locul unei ruine din zona Lupoaică va fi construit un bloc

1
2054

Investitorul Vasile Nicolae vrea să ridice un imobil cu două etaje și mansardă în Zona Peninsulară a municipiului de la malul mării. Astfel, pe masa Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța se va afla, din nou, proiectul de elaborarea a unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

Este vorba despre „PUD – construire imobil S+P+2E+M – locuire colectivă cu alimentație publică, comerț și servicii la parter, Bulevardul Tomis nr. 34, investitor Vasile Nicolae – etapa emitere aviz Arhitect șef“.

Imobilul este situat la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Vasile Alecsandri, la numărul 34, despre care constănțenii își aduc aminte cu nostalgie că reprezenta o clădire impunătoare, cu o arhitectură frumoasă. Încă din anul 2017, beneficiarii au obținut certificat de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu premergător demarării lucrărilor.

În prezent, clădirea este acoperită cu plasă, doar pereții rămânând în picioare și amenințând și ei să se prăbușească. Acoperișul s-a degradat în timp, prăbușindu-se în anul 2019.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanta, imobilul a fost încadrat în categoria clădirilor cu stare tehnică neîngrijită încă din anul 2017, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 198/2017, privind majorarea impozitului pe clădiri. Ulterior, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Control disciplina în construcții și afișajul stradal, în baza de date a Serviciului Public de Taxe și Impozite Constanța s-a constatat faptul că imobilul a fost înstrăinat unor persoane fizice. Nicolae Vasile și Anca Mihaela au achiziționat acest imobil de la Societatea Civilă de Avocați „Hahui și asociații“.

Cei doi au obținut de la Primăria Constanța Certificatul de urbanism cu numărul 3.833, care arată faptul că nu poate fi construită o clădire cu regim de înălțime S+P+2E+M vizavi de Muzeul de Artă Populară, deoarece nu se încadrează în toate reglementările urbanistice aprobate, privind regimul de înălțime și aspectul exterior.

Primul certificat de urbanism pentru această clădire datează din anul 2007, când societatea SC Performant SRL intenționa să modernizeze, să consolideze și să extindă pe verticală imobilul S+P+1E+M în S+P+2E+M, cu funcțiunea de birouri. Ulterior, în anii 2010 și 2011, Societatea Civilă de Avocați „Hahui și asociații“ a primit certificat privind demolarea imobilului. În 2014, însă, aceeași societate a revenit și a fost emis un nou certificat de urbanism, pentru revenire asupra proiectului de consolidare, modificări interioare, exterioare și supraetajare, cu condiția încadrării în reglementările urbanistice aprobate și funcțiuni de locuire și spațiu comercial.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Acum inteleg de ce tot in zona lupoaicei s-a lasat ca cea mai mare toaleta publica a orasului sa ajunga o ruina pe care s-a construit un bloc ….Oare cum a disparut acea toaleta din actele patrimoniului public ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.