Un afacerist vrea să ridice un nou hotel în zona Cazino Mamaia

0
508
Foto cu rol ilustrativ

În ședinţa de vineri, 21 septembrie a.c., Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va analiza mai multe proiecte de investiţii, pentru construcţii noi în diferite zone din oraș. Între acestea se află și cel al lui Ioan Obreja, care intenționează să edifice un imobil în zona Cazino din stațiunea Mamaia.

Este vorba despre proiectul de elaborare a unui Plan Urbanistic de Detaliu – construire imobil P+2E – cazare turistică și comerț, stațiunea Mamaia, zona Cazino, investitor Obreja Ioan – etapa demarare consultare publică.

Acest proiect s-a mai aflat în consulare publică anul trecut. PUD-ul are drept scop reglementarea terenului pentru construirea unei structuri turistice cu spațiu comercial la parter, pe terenul aflat în stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter. Obraja dorește un imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform PUZ aprobat, cu regimul de înălțime P+2, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate construcției propuse, în relație cu construcțiile învecinate și, în special, cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul istoric Cazino Mamaia, în a căruia zonă de protecție se află.

Folosirea actuală a terenului este curți – construcții. Pe această parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial. Suprafața terenului este de 135 mp.

Pentru acest demers a fost emis Certificatul de urbanism cu numărul 2.237, în anul 2021, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al acestuia. Destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunzătoare Zonei A, UTR 8, pct. 51 – alimentație publică, cazare, comerț, servicii. Astfel, se admit funcțiuni de turism, servicii, funcțiuni de sănătate sau funcțiuni legate de culte.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.