Cele două femei, mamă și fiică, arestate pentru proxenetism împreună cu frații Matyaș, rămân în arest: aceeași măsură se aplică și celorlalți inculpați

0
14202

Dosarul instrumentat de DIICOT deschis pe numele a trei femei și patru bărbați s-a aflat, din nou, pe masa judecătorilor, marți, 19 septembrie a.c., după ce procurorii au cerut prelungirea măsurii arestului preventiv față de inculpații în cauză.

Tribunalul Constanța a admis, marți, propunerea de arestare preventivă față de cele șapte persoane implicate în fapte de proxenetism și trafic de persoane. Astfel, inculpații vor rămâne după gratii următoarele 30 de zile, începând cu data de 23 septembrie a.c. Totodată, instanța a respins cererile formulate de aceștia, prin intermediul apărătorilor, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar.

S-ar părea că, în încercarea de a scăpa de arest, persoanele cercetate au invocat excepția nulității relative a propunerii de arestare preventivă, pe motiv că aceasta nu a fost motivată, însă judecătorul a respins și această excepție, ca nefondată.

Hotărârea de marți, a Tribunalului, a fost deja contestată la Curtea de Apel și urmează a fi analizată de către judecătorii instanței superioare.

Acuzațiile: mama și fiica, bazele grupului infracțional

Așa cum am mai arătat, este vorba despre un grup infracțional organizat creat de Viorica Stamat, cunoscută sub pseudonimul „Ramona“, și de fiica acesteia, Beatrice Elena Vârdol (recent am aflat că cele două sunt mamă și fiică – n.r.), la care, ulterior, a aderat și Ana Maria Zarea, dar și alte persoane cunoscute pentru infracțiuni similare tranșate în alte dosare penale.

Potrivit anchetatorilor, acest grup infracțional organizat a funcționat până în luna iunie 2023, timp în care persoanele inculpate le-au exploatat sexual pe C.I. Gabriela, o persoană cu o situație materială, dar și morală, vulnerabilă, și pe fiica minoră a acesteia, C.G.M., în vârstă de 16 ani, care se afla, cumva, în aceeași situație ca și mama ei. Mai exact, a abandonat școala încă din clasa a VII-a și avea o situație materială precară, iar inculpații au speculat toate aceste neajunsuri pentru a profita în folosul lor.

Astfel, minora a fost cazată într-un apartament din Tomis Nord, unde a practicat prostituția până în ianuarie a.c., fiind supravegheată, transportată cu mașina către clienți, dar și promovată de către Daniel Marius Hristu, cel care avea principalul rol de a asigura protecția și a le supraveghea pe cele care produceau bani pentru membrii grupului. Din ianuarie, minora a fost transportată în Grecia, apoi în Germania, pentru a practica prositutuția.

Procurorii au extins ancheta, ulterior, și în cazul altor persoane, cum ar fi Ion Matyaș, adus în „discuție“ de către o tânără care se ocupă de imaginea prostituatelor, fiind recomandat ca „pește“, împreună cu fratele său, Gabriel Matyas, ambii din comuna Cobadin, din satul Conacu mai exact, cel din urmă fiind cunoscut în urma incidentului de la Filicori, când a folosit o un pistol cu bile într-un conflict. În același dosar mai apar și Daniel Marius Hristu și Ionuț Adrian Drăgoi, cel care, inițial, a fost lăsat în libertate, dar arestat a doua zi, la cererea procurorilor.

Interesant este și faptul că acest dosar a fost deschis în urma unor filaje într-un alt dosar penal, pentru furt, dar și în urma unui denunț al uneia dintre „prestatoarele de servicii“, care a dorit să se răzbune pe unul dintre frații Matyaș, pe motiv că ar fi bătut-o.

În cele ce urmează, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii Curții de Apel în legătură cu măsurile preventive.

Precizăm că, după mediatizarea primelor articole cu privire la acest dosar intrumentat de DIICOT, am primit și alte informații cu privire la trecutul infracțional al celor două femei, mamă și fiică, care, așa cum ne-au informat sursele noastre, s-ar bucura de protecția „cuiva“. Vom reveni cu noi informații.

Pentru moment, până la pronunțarea unei sentințe definitive, toate persoanele vizate beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.