În luna iulie am putea avea primul mare eveniment pe litoral. Care vor fi condițiile de participare

0
1353
Foto: Guliver/GettyImages

În jur de 1.300 de persoane au participat la o petrecere organizată într-un club din Amsterdam pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării. Un astfel de eveniment ar putea avea loc și pe litoralul românesc. Asociația Patronală RESTO a înaintat deja această propunere către DSP Constanța și așteaptă acum acordul celor de la București.

Se știe deja că industria HoReCa a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Însă, unele state, cum ar fi Olanda ori Spania, au început deja să organizeze evenimente pilot pentru a putea monitoriza rezultatele și pentru a găsi o soluție pentru ca festivalurile și concertele să aibă loc, în condiții de siguranță pentru populație. Acest lucru ar putea fi posibil în această vară și pe litoralul românesc, cel mai probabil pe plaja din Constanța ori în stațiunea Mamaia.

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele mari au fost anulate și nu e clar dacă în 2021 se vor putea ține concerte cu mii de participanți. În acest context, evenimente de la noi care au făcut tradiție, Untold sau Neversea, sunt puse sub semnul întrebării. Industria caută soluții, iar Asociația Patronală RESTO vrea să organizeze un eveniment în luna iulie, eveniment la care să participe peste 1000 de persoane, persoane care trebuie să prezinte un test COVID negative ori certificat de vaccinare.

„La o discuție pe care am avut-o cu directorul DSP, Cristina Schipor, am avansat o propunere ca noi, Asociația RESTO să organizăm un eveniment pilot pe litoral, după modelul celui derulat în Olanda. Noi avem această idee pentru că se apropie deja sezonul estival și ar fi deja a doua vară fără evenimente pe litoral și din punctul nostru de vedere credem că industria de evenimente trebuie redeschisă chiar dacă impunem anumite condiții de acces la evenimente. Adică, după modelul companiilor aeriene, care impun restricții la urcarea la bord, de ce nu am face și noi la fel? Monitorizăm împreună cu DSP și cu alte instituții evenimentul și să putem analiza apoi rezultatele. Am aflat că și primarul Clujului a venit cu o astfel de idee și gândesc că dacă se va aproba pentru Cluj cred că trebuie să se aprobe și pentru noi. Ne dorim să luăm în calcul luna iulie și ne așteptăm să avem condiții bune de organizare. Dacă evenimentul nostru are rezultate proaste o să înțelegem de ce trebuie să ținem în continuare închisă industria de evenimente. Dacă însă vom avea surpriza frumoasă să dovedim că putem să facem un eveniment la care să participe oameni cu test COVID ori certificat de vaccinare cred că vom atinge două obiective importante. Unul, să putem să redeschidem industria evenimentelor și doi, putem să convingem și mai mulți oameni să se vaccineze”, a declarat Corina Martin, președintele de onoare al asociației.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.