În municipiul Mangalia vor fi construite depouri pentru autobuzele electrice

0
924

Primăria municipiului Mangalia a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu de prezentare în vederea construirii unui depou de autobuze electrice. Aceste demersuri fac parte din proiectul „Plan de Mobilitate Urbană în cadrul investiției „Sprijinirea Mobilităţii Urbane Durabile la nivelul municipiului Mangalia, judeţul Constanţa”.

Precizăm că în luna iulie a anului curent au fost achiziționate, pe fonduri europene, zece autobuze electrice. Proiectul este unic în regiunea Dobrogea și în foarte puține zone din țară a fost implementat. Doar că acestea vor fi puse în funcțiune abia în momentul în care vor fi construite și stațiile de alimentare și garajele aferente.

Aşadar, Primăria Mangalia continuă demersurile pentru construirea unor depouri pentru aceste autobuze electrice. Astfel, se intenționează consturirea a două hale pentru încărcarea și reparația autobuzelor electrice. Hala pentru încărcarea autobuzelor electrice având o suprafață construită de 580mp iar Hala pentru reparația autobuzelor având o suprafață de 240mp, conform planului de situație anexat. Halele sunt prevăzute cu utilități precum apă, canalizare și alimentare cu energie electrică.

Zona supusă proiectului de investiții este situată pe strada Metalurgiei, numărul . Terenul este în suprafață de 5.009 mp. În prezent terenul este liber de construcții. Valoarea estimativă a proiectului este de 27.987.838,49 lei inclusiv TVA.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.