După trei proiecte ale lui Făgădău, și primarul Chițac vrea să îmbunătățească mobilitatea pe un bulevard, cu fonduri din PNRR

0
1727

Primarul constănțean Vergil Chițac vrea să îmbunătățească mobilitatea pe Bulevardul I.C. Brătianu, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Primăria Constanța implementează în această perioadă trei proiecte de îmbunătățire a mobilității urbane, cun fonduri europene: pe Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, pe strada Ștefan cel Mare, Bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, și pe Bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu. În plus, se desfășoară a doua etapă a reamenajării zonei pietonale din centrul istoric al municipiului.

Dacă fostul primar Decebal Făgădău a semnat aceste contracte de finanțare, acum vrea și actualul edil-șef, Vergil Chițac, să încheie unul asemănător, pentru Bulevardul I.C. Brătianu. Cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Deocamdată, luni, 2 noiembrie a.c., a semnat un contract pentru elaborarea documentației tehnico-economice (expertiză tehnică, studii de teren – geotehnic și topografic, studiu de trafic, DALI, Proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și Altele -Temă de proiectare) pentru acest obiectiv de investiții. Pentru aceasta, firma Urban Scope din Capitală va primi 2.850.000 de lei, fără TVA, din bugetul local. Iar costurile pot fi ajustate după doi ani, în baza prețurilor comunicate de Institutul Național de Statistică pentru servicii.

Acestea vor fi prestate în cinci faze, la cum se va face și plata lor. Tema de proiectare se va realiza în 30 de zile calendaristice.

Societatea comercială din București trebuie să finalizeze toate studiile, proiectele și expertizele în următorii patru ani, ținând cont de condițiile impuse de PNRR pentru digitalizare și schimbările climatice. Urban Scope SRL trebuie să ofere și asistența tehnică pe perioada execuției lucrărilor de îmbunătățire a mobilității pe Bulevardul I.C. Brătianu.

Firma înființată în martie 2016 are ca unic asociat și administrator pe Radu Marian Dragomir. Ea desfășoară, în principal, activități de arhitectură și a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 4,5 milioane de lei și un profit de 975.000 de lei, având un număr mediu de nouă angajați.

Reamintim că Urban Scope va realiza și documentațiile tehnico-economice pentru îmbunătățirea mediului urban în zonele Inel II și Tomis Nord – Henri Coandă.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.