În plină stare de alertă, Primăria Năvodari vrea să închirieze sala de balet din incinta Casei de Cultură

0
653

În plină stare de alertă, când autoritățile impun restricții la tot pasul, iar școlile riscă să rămână închise chiar și după începerea anului școlar,  Primăria Năvodari vrea să scoată bani din sala de balet aflată în incinta Casei de Cultură. Potrivit unui proiect de hotărâre, imobilul, în suprafață de aproape 100 de metri pătrați, ar urma să fie scos la licitație, pentru a fi închiriat pentru minim 5 ani, asta dacă  proiectul va fi votat în următoarea ședință de Consiliu Local.

Aleșii locali s-au gândit, probabil, că dacă tot stă degeaba, spațiul respectiv, care face parte din domeniul publc al orașului Năvodari, ar putea fi închiriat, prețul de pornire a licitației fiind stabilit la 4.140 lei, însemnând puțin sub o mie de euro, potrivit proiectului. Iar asta nu e tot. Inițiatorul acestuia, primarul Florin Chelaru, s-a gândit și la o măsură de siguranță: plata anticipată a două chirii, cu titlu de garanție, adică 8.280 lei.

De menționat că sala respectivă  poate fi folosită numai pentru balet sau fitness, alte activități fiind excluse.

Un articol din prezentul proiect prevede că evaluarea ofertelor se realizează de către o comisie compusă dintr-un număr impar de membri, numiți de către primar prin dispoziție.

Ca o paranteză, putem spune că prețul este puțin cam piperat, raportat la posibilitatea de a fructifica cumva această încăpere, din moment ce se   permite doar balet sau fitnes și care, oricum, nu se  pot desfășura în actualele condiții. Chiriașul ar trebui să dispună de mulți bani pentru a plăti minim 1000 de euro numai chiria,  plus alte cheltuieli de întreținere și utilități, pe care trebuie să și le asigure singur. Ca să nu  mai spunem că, în actualele condiții, chiriașul ar trebui să plătească chiria, indiferent dacă are activitate sau nu, sau dacă situația epidemiologică din țară nu permite desfășurarea unor astfel de cursuri.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.