Încă o documentație a unei licitații este greșită: Primăria Constanța, obligată să o remedieze

1
1337
Elevi la școală. FOTO Cătălin SCHIPOR

În ultimul an, Primăria Constanța a anulat mai multe licitații deoarece a identificat abateri grave de la prevederile legislative, în propriile documente, care afectează procedura de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului. La sfârșitul lunii iulie, CNSC a obligat administrația locală să refacă și documentația pentru achiziția de echipamente de protecție pentru 92 de unități de învățământ.

În data de 16 iunie a.c., Primăria Constanța a inițiat „Achiziția de echipamente de protecție pentru 92 unități de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța aferentă proiectului «Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța în vederea gestionării virusului SARS-CoV-2»“. Acesta a fost organizată pe trei loturi: Lot 1- Dezinfectant mâini pentru dispenser, Lot 2 – Dezinfectanți pentru suprafețe și Lot 3 – dezinfectant pentru covoraș.

Cleaning Logistic Distribution SRL din Capitală a depus, însă, o contestație și a solicitat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor să oblige administrația locală să modifice unele cerinţe din Caietul de sarcini pentru Lotul 1. Iar CNSC i-a dat dreptate și a admis contestația formulată de firma din București.

În data de 28 iulie a.c., Consiliul a obligat Primăria ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei sale, să procedeze la remedierea documentației de atribuire pentru Lotul 1, potrivit
considerentelor hotărârii, precum și să aducă la cunoștința tuturor operatorilor economici interesați de participarea la această procedură de atribuire despre modificările adoptate, prin postarea acestora în SEAP în termen de 15 zile.

De asemenea, administrația locală este obligată să stabilească o nouă dată-limită de depunere a ofertelor, în acord cu dispozițiile art. 153 din Legea nr. 98/2016. Lucru pe care Primăria l-a și făcut.

Reamintim că proiectul „Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța în vederea gestionării virusului SARS-CoV-2“ este implementat cu fonduri europene și cu consultanță externă, oferită de firma Romcontexpert, deși în cadrul Primăriei Constanța funcționează o Direcție de Dezvoltare și Fonduri Europene, condusă de binecunoscuta Ani Merlă, care are în subordine 30 de angajați.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Tot nu am inteles care este greseala. Au scris din greseala si numele castigatorului, in caietul de sarcini ?

    De asemenea v-as ruga sa documentati activitatea dnei Ani Merla si a celor 30 de pitici, avand in vedere ca jobul lor este, aparent, externalizat. Pentru ce ii platim pe cei 31 daca oricum nu isi fac treaba si este nevoie de contract b2g.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.