Incendiu izbucnit la un tablou electric al unui apartament din Tulcea

0
195
Incendiul izbucnit la tabloul electric a fost stins. FOTO ISU Delta Tulcea

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au intervenit în jurul orei 13.00 în municipiul Tulcea pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la tabloul electric al casei. Pompierii au reușit în scurt timp localizarea incendiului și lichidarea acestuia.

A ars tabloul electric, iar cel mai probabil incendiul s-a produs, potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, din cauza unui scurtcircuit electric la tabloul de distribuție al energiei.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.