Incendiu la subsolul Spitalului Județean Călărași. Personalul medical și pacienții din centrul de vaccinare, evacuați

0
247
Pompierii au intervenit la subsolul spitalului. FOTO ISU Călărași

Detaşamentul de pompieri a ISU Călăraşi a fost solicitat să acţioneze în cursul zilei de 10 februarie pe raza municipiului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Aici a izbucnit un incendiu la izolaţia unor conducte, în timp ce o echipă de constructori efectua lucrări de tăiere a unor ţevi într-un canal tehnologic situat în curtea interioară a spitalului şi care comunicau cu instalaţia din interiorul subsolului tehnic al unităţii spitaliceşti.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială CBRN şi o autospecială SMURD, în urma unui apel care anunţa un incendiu la Spitalul Judeţean. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că a fost doar un început de incendiu, care ulterior s-a manifestat mocnit la nievelul izolaţiei unor conducte, ceea ce a dus la degajarea de fum.

Din fericire, la sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta mocnit, fără flacără deschisă şi doar cu degajare de fum la nivelul subsolului spitalului.

Un număr de 30 de persoane, 18 cadre medicale şi 12 persoane aflate în tranzit s-au autoevacuat din zona respectivă (zona unde se efectuează vaccinările) şi nimeni nu a avut de suferit vătămări sau intoxicări cu fum.

A fost evacuat fumul din canalul tehnologic şi subsolul clădirii şi au fost îndepărtate elementele deteriorate.
C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.