Incendiul de la mănăstirea din Agigea nu a fost accidental, ci a fost provocat! Un bărbat a fost reținut

0
2018
Incendiu la spațiile de cazare de la mănăstirea din Agigea

Cazul incendiului de miercuri seară, care a mistuit acoperișul spațiilor de cazare de la mănăstirea din Agigea, a intrat în atenția anchetatorilor. Asta pentru că incendiul a fost provocat.

Potrivit unor surse neoficiale, incendiul a fost provocat de un bătrân, dar din ce cauză, încă nu se știe. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Reamintim că militarii din cadrul Detașamentului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 20 octombrie a.c., în jurul orei 16.10 în localitatea Agigea, la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii aflată în zona Dedeman. La fața locului au fost alocate cinci autospeciale de stingere, două autoscări, două echipaje SMURD și o cisterna cu apă. Din fericire nu au fost înregistrate vcitime.

În urma cercetărilor s-a descoperit că incendiul nu a izbucnit accidental, ci a fost provocat.

Ce spune IPJ Constanța

Ieri, 20 octombrie a.c., în jurul orei 16.10, polițiștii Secției 1 Rurală au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la mănăstirea Izvorul Tămăduirii din localitatea Agigea a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul ISU Dobrogea care au procedat la stingerea incendiului și limitarea extinderii acestuia.

Conform primelor cercetări, s-a stabilit că un bărbat, de 67 de ani, ar fi pus foc intenționat la ultimul etaj al clădirii, într-un uscător, ca urmare a unor neînțelegeri cu starețul mănăstirii privind cazarea într-una dintre chilii.

În urma incendiului au rezultat doar pagube materiale.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.