Luna Internațională de Conștientizare despre Cancerul de Sân: Loredana Bătărigă îndeamnă femeile să se prezintă la un control medical

0
25

Octombrie este luna luptei împotriva cancerului de sân. În acest sens, președinte OFLDE Constanța, Loredana Bătărigă a lasant o campanie de conștientizare, îndemnând femeile să se prezinte la un control medical periodic.

În România cancerul de san reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, fiind prima cauză de mortalitate (8,68%) pentru femeile din grupa de vârstă 15-49 ani. Depistarea precoce a cancerului de sân vă poate salva viața!

Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, începând cu 2014, la data de 1 octombrie și astfel toată luna a devenit Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar. Scopul decretării acestei zilei este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân și subliniază importanța campaniilor de informare, a prevenției și programelor de screening.

„Doamnele Organizatiei Femeilor Liberal Democrate (OFLDE) Constanța al Partidului ALDE, în frunte cu președintele Loredana Bătărigă, îndeamna femeile, încă de la începutul lunii octombrie sa efectueze controale medicale având în vedere că boala numită cancer este nemiloasă, lăsând în urma durere și suferință .Depistata la timp, poate salva vieți! Mergeti la control periodic, întrucât NU CANCERUL ucide, ci INDIFERENȚA!”, punctează Loredana Bătărigă.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.