Încep lucrările de reabilitare a Liceului Teoretic „Ovidius”

0
309

Liceul Teoretic „Ovidius” este unul din liceele de top din Constanța la capitolul performanță școlară. De mai mult timp municipalitatea a elaborat proiecte pentru reabilitarea a mai multor unități școlare, iar acum a venit și rândul Liceul Teoretic „Ovidius”, mai ales că atât clădirea cât și terenul de sport arată deplorabil.

Părinții elevilor care învață la Liceul „Ovidius” au fost anunțați că începând cu dată de 12 octombrie vor demara lucrările de reabilitare a clădirii liceului, în proiectul Primăriei Municipiulul Constanța “Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța”, finanțat din fonduri europene. Lucrările includ: reabilitarea termică a elementelor de anvelopare a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice (panouri fotovoltaice, panouri solare termice), instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat și lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

Astfel, 14 săli de clasă urmează să fie supuse procesului de reabilitare în semestrul I al anului școlar 2020-2021, constituind tronsonul I de lucrări, conform notificării formulate de Primăria Constanța, Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene și ordinului de începere a lucrărilor, dat de Primăria Constanța, începând cu dată de 12.10.2020.

Liceul Teoretic Ovidius dispune în prezent de 24 săli de clasă, 1 amfiteatru mic cu 64 de locuri, 1 amfiteatru mare cu 200 locuri, 1 sală de sport, 1 sală de gimnastică, 3 cabinete pentru grupele de limbi moderne: cabinet lb. engleză, cabinet lb. franceză, cabinet lb. Germană, 8 laboratoare: 2 informatică, 1 AEL, 1 astronomie, 2 chimie, 1 biologie, 1 fizică. Totodată, liceul dispune de un cabinet medical, cabinet stomatologic și cabinet de consiliere psihologică. De asemenea, în cadrul liceului se află o bibliotecă cu 21845 volume și care dispune de sală de lectură și mijloace de documentare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.