Corina Martin: „Nu putem și nu trebuie să introducem din nou restricții suplimentare în sectorul HoReCa, deja afectat total”

0
402

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, 12 octombrie, a.c., că va propune fie sistarea evenimentelor private, cum sunt nunțile, fie limitarea acestora la maximum 20 de persoane, pentru că reprezintă surse de îmbolnăvire cu coronavirus, iar organizatorii și participanții nu respectă regulile. Reprezentanții industriei Horeca nu sunt de acord cu acestă decizie și susțin că în cursul săptămânii trecute au mers la discuții cu cei din Guvern unde au propus un nou set de măsuri.

Evenimentele private de amploare, precum nunțile, botezurile sau aniversările cu mulţi invitaţi, ar putea fi interzise! Este anunţul premierului Orban, care a spus că astfel de petreceri ar fi principala cauză a creşterii numărului de cazuri Covid 19.

Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane. Azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulți de organizatori de evenimente care nu respectă legea”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban a sfătuit populația să nu mai merg la astfel de evenimente, pentru că toți specialiștii au arătat că ele reprezintă sursă majoră de infectare pentru că nu se respectă numărul de participanți și nici regulile de protecție sanitară. De cealaltă parte, cei din industria Horeca, industria cea mai grav lovită de pandemia de coronavirus, nu sunt de acord cu ceea ce spune Primul Ministru, mai ales că nu au fost focare de infecție în domeniul ospitalității și al restaurantelor.

Corina Martin susține că deja sectorul turismului a fost grav lovit de aceste măsuri și restricții și nu este de acord cu decizia premierului. Aceasta susține că se așteaptă un răspuns de la premierul Orban cu privire la măsurile pe care cei din Horeca le-au propus.

Am văzut declarațiile premierului cu privire la faptul că este nemulțumit de Comitetele pentru Situații de Urgență din anumite județe care nu adoptă restricții în cee ace privește activitatea restaurantelor și desfășurarea evenimentelor. El se gândește să propună sistarea evenimentelor private, sau revenirea la vechiul sistem cu un număr de maxim 20 de persoane. Industria Horeca este în cea mai grea criză a sa vreodată, este o industrie la pământ. Reprezentanții industriei au avut două runde de discuții cu Guvernul României și au propus deja un set de măsuri. Așteptăm un răspuns din partea Primului Ministru. 400.000 de mii de angajați și peste 40.000 de antreprenori din industria Horeca din România așteaptă în acest moment aceast răspuns. Noi considerăm că neexistând nici o dovadă până în acest moment că în România au existat focare de infecție, cazuri, în industria HoReCa care au generat îmbolnăvirea unor persoane, nu putem și nu trebuie să introducem din nou restricții suplimentare într-un sector care este deja afectat total.”, a precizat Corina Martin, președinte de onoare FAPT.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.