Începe judecata lui Valentin Vrabie, acuzat de fals intelectual

0
1564
Valentin Vrabie, sursa foto: Facebook

Judecătorii au admis începerea judecății în cazul primarului municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, trimis în judecată pentru fals intelectual. Judecătorul de cameră preliminară a analizat probele depuse la dosar și a stabilit că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege pentru începerea cercetării judecătorești. Totodată, judecătorul a respins cererile și excepțiile invocate de Vrabie, ca nefondate.

Dosarul s-a format în urma disjungerii cauzei nr. 596/P/2018 dispusă prin ordonanţa din data de 09.06.2020. În cadrul acestei anchete, prin ordonanța din data de 10.06.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, precum și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Valentin Vrabie, prin prisma infracțiunii de fals intelectual, iar prin ordonanța din data de 17.06.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în mod corespunzător în raport de respectivul inculpat. Totodată, având în vedere falsul, judecătorul de Cameră Preliminară a înaintat propunerea de desfiinţare totală a documentului fals – certificat fiscal nr. 8577/20.06.2019, precum și a actelor subsecvente, autentificate, respectiv: actul de dezmembrare nr. 3148 și actul de dare în plată nr. 3149, ambele din 19.07.2019 – B.N.P. Tragone George. Dosarul cauzei a fost inaintat Judecatoriei Medgidia, insotit de un exemplar rechizitoriu pentru comunicare catre inculpate.

Acuzațiile

În data de 20.06.2019 Valentin Vrabie, în calitate de primar, a emis si a semnat documentul – certificatul fiscal nr. 8577/20.06.2019, în care se consemna faptul nereal că numitul Ilie Hondoreanu, în numele și pentru HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local. În realitate, așa cum rezultă din anexa acestui document semnat de asemenea de către Valentin Vrabie, se atestă că în realitate respectivul avea o datorie de 16.271 lei. Documentul semnat în fals de primar a avut consecința juridică a încheierii unor acte notariale la BNP TRAGONE GEORGE, emise sub nr. 3148 și 3149/ 19.07.2019. Nu există la acest moment niciun dubiu că inculpatul este cel care a certificat în documentele oficiale 2 chestiuni care se exclud reciproc, și anume, o data că petentul HONDOREANU ILIE nu are datorii, si a doua oara, in acelasi timp dar in act separat, (așa cum este realitatea) avea datorii la bugetul local. Din probele administrate, în mod expres din declarațiile martorului I. L. coroborate cu declarațiile martorilor cu identitate protejată S și C, rezultă că suspectul a săvârșit fapta cu intenție directă, se arată în rechizitoriu.

Hotărârea judecătorului de cameră preliminară din 13 noiembrie 2020

Respinge cererile şi excepțiile invocate de inculpatul V. V., ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind judecata inculpatului V. V., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauză faţă de inculpatul V. V., pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal. Dispune trimiterea dosarului la completul de judecată pentru a stabili primul termen de judecată. Restituie Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa dosarul de urmărire penale cu numărul 596/P/2018”.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.