Teatrul de Stat Constanța marchează online Ziua Dobrogei

0
127

Teatrul de Stat Constanța va marca, începând de sâmbătă, 14 noiembrie a.c., sărbătorirea Zilei Dobrogei, stabilită la data la care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul național.

”Dorim să celebrăm cultura și creativitatea spațiului dobrogean și din acest motiv am ales să onorăm autorii contemporani importanți, cu origini pe aceste meleaguri.  Astfel, vom difuza înregistrări cu actorii teatrului recitând poezii semnate de autori dobrogeni. De asemenea, vom difuza pe pagina noastră de Facebook un spectacol-lectură, realizat tot online, cu o piesă ce poartă semnătura unui dramaturg din nordul Dobrogei. Anul acesta, putem marca acest moment festiv doar online, pentru că este o perioadă nefastă inclusiv pentru instituțiile de spectacole, care nu pot programa reprezentații cu public”, transmit reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Așadar, veți putea viziona recitări de poezii scrise de Nicolae Motoc, Virgil Teodorescu, Alexandru Protopopescu, Ștefania Plopeanu (Mincu), Iulia Pană (Gheorghe) și Vasile Cojocaru.

Piesa pe care actorii noștri o vor lectura a fost nominalizată de UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2004: „Ultimul tren spre casă” de Ștefan Caraman. 

Este, pe lângă un gest de sărbătorire a Zilei Dobrogei, și o tentativă de a deschide gustul publicului pentru literatura lirică și dramatică de bună calitate pe care scriitorii din această parte a țării au scris-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.