Suspiciuni de corupție la Consiliul Local Agigea: primarul Cârjaliu a formulat plângere penală la parchet

0
622
Cristian Cîrjaliu a depus plângere penală la parchet, pentru fapte de corupție

Primarul reales al comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a depus la Parchet plângere penală împotriva lui Datcu Matei, proprietarul pescăriei cu același nume, din Agigea, dar și împotriva consilierului local Gabriel Ciobanu, pe care îi acuză de dare de mită. De asemenea, mai mulți consilieri sunt bănuiți că au luat mită.

Mai exact, Cîrjaliu susține că, după ședința Consiliului Local Agigea, care a avut loc, joi, 12 noiembrie, pentru alegerea viceprimarului, fiind vorba despre doi candidați pentru acest post, secretarul comunei a observat, în momentul numărării voturilor, că 5 din 15 buletine de vot purtau semne distinctive de ”+” sau ”-”. Primarul susține că aceste semne au fost făcute în scopul recunoașterii de către candidat a persoanelor care a votat.

Tot Cîrjaliu susține că scopul acestor alegeri ”măsluite” este acela de a desemna câștigătorul pentru funcția de viceprimar a unuia dintre cei doi candidați  ”în baza unor înțelegeri prexistente între consilierul local ce era obligat să păstreze și să respecte caracterul secret al votului, și candidsatul Ciobanu Gabriel, în deplină înțelegere cu Datcu Matei, proprietarul restaurantului Pescăria lui Matei”, după cum se arată în cuprinsul plângerii penale.

Primarul comunei Agigea mai precizează, în sesizarea făcută, că promisiunea acordării votului candidatului Gabriel Ciobanu a fost făcută în schimbul unei sume de bani, finanțatorul fiind chiar Matei Datcu.

Anchetatorii urmează, acum, să stabilească dacă cele sesizate în plângerea penală se adeveresc.

De remarcat că între primar și proprietarul Pescăriei lui Matei există unele conflicte mai vechi, ajungându-se în instanță pentru terenul ocupat abuziv.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.