Oficial. Ce spun reprezentanții IPJ despre situația persoanelor îngrămădite în sediul BCCO Constanța

0
747
Oamenii adusi la audieri au stat îngrămădiți pe holurile Poliției, fără respectarea măsurilor de distanțare socială

Câteva zeci de persoane au fost au fost aduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Organizate (BCCO) Constanța pentru audieri, după care, joi noapte, 40 dintre acestea au fost reținute, fiind cercetate într-un dosar pentru trafic de droguri și constituire de grup infracțional organizat.

Trecând peste acuzațiile care li se aduc, persoanele în cauză au fost aduse la sediul BCCO, unde au stat îngrămădite pe holurile instituției, cât și într-o încăpere unde au stat peste noapte, fără a se lua vreo măsură de distanțare socială, în contextul pandemiei și a numărului mare de persoane infectate, la nivelul județului Constanța.

Câteva imagini au ajuns în spațiul public online, motiv pentru care a început un scandal mediatic pe acest subiect. Despre aceste aspecte, conducerea IPJ Constanța a făcut următoarele precizări:

”Persoanele în cauză au fost aduse pentru audieri și au stat în curtea BCCO, iar pe timpul nopții, fiind frig afară, au solicitat să stea în interior. Li s-au pus la dispoziție măști, mănuși și materiale dezinfectante, pe care le-au folosit, fiind monitorizați de polițiști.

Din datele existente, persoanele făceau parte din aceeași familie. Nefiind sub măsuri restrictive, acestea puteau pleca oricând, însă au solicitat sa rămână, așteptând finalizarea cercetărilor.

În cauză, au fost dispuse verificări interne, pentru stabilirea situației de fapt, la finalizarea cărora se vor dispune măsuri legale, dacă se impun”, au precizat oficialii IPJ Constanța.

Daniel ALBU

Citește și: Scandalos. Zeci de persoane reținute de DIICOT, stau înghesuite de 2 zile pe holurile Poliției, fără nicio distanțare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.