Scandalos. Zeci de persoane reținute de DIICOT, stau înghesuite de 2 zile pe holurile Poliției, fără nicio distanțare

1
8148

Zeci de persoane săltate de polițiști, în urmă cu două zile în urma unor acțiuni, au fost ținute în condiții total ilegale, în contextul pandemiei, în sediul BCCO Constanța. Este vorba despre un scandal ”proaspăt”, în care unii avocați constănțeni reclamă modul în care sunt ținute aceste persoane, fără nicio măsură de distanțare sau alte mijloace de protecție.

Totul a început pe data de 11 noiembrie când DIICOT și BCCO Constanța au făcut zeci de percheziții la nivelul județului Constanța, în paralel cu acțiunile colegilor lor din țară. Circa 111 persoane au fost duse la audieri, într-un dosar privind traficul de etnobotanice, iar joi noapte au fost reținute o parte dintre ele.

Nu facem referire la infracțiunile din acest dosar, pentru că este treaba justiției, dar ne putem da ”cu părerea” despre modul în care au fost ținuți acești oameni, timp de circa 2 zile, în încăperile DIICOT și BCCO Constanța, fără minimul de distanțare.

Mai multe imagini au ajuns la noi, apoi în mediul online, dar au creat și controverse între polițiști și apărători.

După cum se poate observa, sunt mult prea multe persoane care au dormit unele peste altele, înghesuite, așteptând să intre la audieri sau să se ia măsuri în cazul lor.

”Dacă în restul instituțiilor s-au luat măsuri specifice, s-au creeat spații speciale, s-a redus personalul prezent fizic la muncă, de ce nu s-au putea face și în cadrul DIICOT, IPJ sau BCCO unele spații, chiar și provizorii, destinate persoanelor cercetate. Putem vorbi și în acest caz despre infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, ne-a declarat un avocat constănțean care și-a păstrat anonimatul.

Potrivit unor surse, s-ar părea că deja s-a făcut plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) privind aceste aspecte legate de modul de coordonare și gestionare a situației din acest dosar.

Vom reveni și cu alte informații pe acest subiect.

Daniel ALBU

Citește și: Descinderi în județ: sunt vizate peste 100 de persoane din Mangalia, Eforie, Tuzla și Techirghiol

Oficial. Ce spun reprezentanții IPJ despre situația persoanelor îngrămădite în sediul BCCO Constanța

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.