Închisoare de 3 ani și 4 luni, plus amendă de 3000 de lei, pentru o femeie care vindea 8 pachete de țigări de contrabandă

0
4590
Țigări de contrabandă găsite de polițiștii de frontieră. Foto cu rol ilustrativ

Magistrații Judecătoriei Constanța au aplicat o pedeapsă considerabilă unei femei acuzată de contrabandă cu țigări. Femeia avea asupra ei 8 pachete de țigări de contrabandă, însă pedeapsa a survenit ca urmare a unor pedepse mai vechi, suspendate condiționat.

În fapt, Daniela Alexandru, care se ocupa în special de contrabandă cu țigări aduse de peste graniță, a primit o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul vamal, însă mai avea pedepse mai vechi suspendate condiționat, plus o amendă penală în cuantum de 3 000 de lei, pentru fapte similare.

Astfel, vineri, 3 decembrie, instanța de fond a găsit-o vinovată, din nou, pentru infracțiuni economice, astfel încât, pe lângă pedeapsa primită, de un an și patru luni de detenție, au fost adăugate și pedepsele mai vechi, urmând ca, în final, femeia să execute trei ani și patru luni de închisoare, la care s-a adăugat și amenda penală de 3000 de lei, pe care a primit-o în 2018, într-un alt dosar.

De asemenea, instanța a dispus și confiscarea ”impresionantei” capturi de țigări de contrabandă, constând în 8 (opt) pachete de țigări găsite asupra ei în momentul în care  au fost demarate procedurile în noul dosar penal.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.