Incidența reală a cazurilor de COVID-19 în Constanța este de 1.33 la mia de locuitori

0
491
Imagine cu rol ilustrativ

Constănțenii sunt destul de îngrijorați după ce numărul de îmbolnăviri din ultima perioadă a dus la creşterea rapidă a ratei de infectări la mia de locuitori. Cu toate acestea nu vor fi introduse restricţii deoarece Direcţia de Sănătate Publică a calculat rata incidenţei cumulate exceptând focarele apărute izolat.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în perioada 17.09 – 30.09, în municipiul Constanța au fost înregistrate 481 de cazuri, ceea ce duce la o rată a incidenței cumulate de 1,54/1.000 de locuitori. Doar că, în cazul Constanței, din cele 481 de cazuri, 39 sunt rezidenți și personal al Căminului pentru Persoane Vârstnice, aparținând DGAS Constanța și 27 de beneficiari și personal din Centrul „Orizont”. Având în vedere că aceste 66 de cazuri provin din medii izolate, iar confirmarea s-a făcut în interiorul centrelor, DSP Constanța a propus calcularea ratei incidenței cumulate fără aceste cazuri.

”Rata incidenței cumulate reale de la nivelul municipiului Constanța este de 1,33/1.000 de locuitori. Situații asemănătoare s-au înregistrat și la Eforie, cu 30 de cazuri în perioada 17.09 – 30.09. Dintre acestea, 28 provin dintr-un centru rezidențial privat. Astfel, rata incidenței cumulate, fără cazuri din centrul privat, este de 0,54/1.000 locuitori. O altă situație în care a fost calculată, inițial, o rată a incidenței de peste 1,5/1.000 de locuitori, s-a înregistrat la Agigea. Acolo, au fost 29 de cazuri în ultimele 14 zile, doar că 22 din total provin dintr-un grup de muncitori străini, care lucrează împreună, sunt cazați în același loc. Ancheta epidemiologică a relevat faptul că infectarea s-a făcut în interiorul acestui grup și nu printr-o transmitere comunitară. Rata incidenței cumulate, fără cazurile muncitorilor străini, este de 0,82/1.000 locuitori”, susțin reprezentanții Prefecturii Constanța.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.