Incredibil! Garda de Mediu Constanţa s-a trezit cu aleea de acces sudată, aceasta urmând a face parte dintr-un proiect imobiliar

1
5777
În fața Gărzii de Mediu se va construi un hotel în regim S+P+6E. FOTO Cătălin SCHIPOR

Garda de Mediu Constanța are sediul pe bulevardul Mamaia la numărul 300 și până de curând avea acces pentru public, direct din stradă. Acum, tot terenul dintre sediul Gărzii de Mediu și bulevard a fost împrejmuit, iar calea de acces sudată la propriu, aici urmând a se construi un imobil de doar S+P+6E.

Terenul de pe bulevardul Mamaia 294B, delimitat de strada Unirii, bulevardul Mamaia și stația de carburanți OMV a aparținut Sisteme Internaționale de Afaceri SA, societate înființată în 2003 și deținută de un off shore din Cipru și Valentin Gheorghe Ionescu, un apropiat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Terenul era ipotecat în favoarea Credit Europe Bank SA pentru suma de 1.250.000 euro și a fost scos la vânzare printr-un executor judecătoresc.

A fost achiziționat de afaceristul Dan Gheorghe Ciobîcă, asociat în Eco Power Wind SRL, care pe 27 iunie 2018 a primit autorizația de cercetare arheologică preventivă, iar pe 29 ianuarie 2019 a primit și autorizația de construcție „Imobil de locuințe S+P+6E“, inițial pentru 12 luni, apoi pentru încă 24 de luni.

Proiectul a fost atacat de „Asociația Constanța Altfel“, dar care a cerut în instanță anularea hotărârii de Consiliu Local. În iulie 2020, a fost învinsă în instanță după ce completul de judecată a admis excepția ridicată de avocatul investitorului cu privire la lipsa calității procesuale active a Asociației Constanța Altfel. 

Garda de Mediu Constanța are sediul pe bulevardul Mamaia la numărul 300, accesul făcându-se pe o alee prin mijlocul terenului cu pricina. Terenul a fost îngrădit, iar la mică distanță de intrarea în sediul instituției a fost sudată o bucată de gard.

De construcția imobilului în regim S+P+6E se ocupă Building BNB Mamaia SRL, dezvoltator imobiliar care a mai ridicat mai multe clădiri în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.

„Ne-am trezit cu gardul blocând aleea. Constructorul a spus că ne va lăsa o cale de acces la marginea terenului, lângă benzinărie, construcția urmând a ajunge dinspre strada Unirii până în dreptul sediului“ a precizat pentru FOCUS PRESS, Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu.

Până se va construi calea de acces promisă, accesul personalului și a celor care au treabă la această instituție se face prin strada Unirii, ocolind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Dar oare Garda de Mediu Constanta nu are calitate procesuala? Daca accesul lor pietonal a figurat în PUZ-ul in baza caruia s-a emis autorizatia de construire pentru sediu, Garda poate obtine o servitute de trecere prin terenul din fata, putand prin asta sa anuleze PUZ-ul blocului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.