Individul care a condus fără permis, a omorât un om, apoi a fugit de la locul accidentului, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare

0
2208
Victima a decedat în urma impactului. FOTO Martor

Sentință definitivă în cazul individului care a condus fără permis și a omorât o femeie, la începutul acestui an, după care a fugit de la locul faptei.

Iașar Șaban, de 31 de ani din Hârșova, este acuzat că, deși nu avea permis de conducere, pe data de 5 ianuarie a.c., a condus un autoturism în localitatea Peștera unde accidentat o femeie de 62 de ani, pe DJ 222, în urma căruia victima și-a pierdut viața. Individul nu a rămas pe loc, așa cum prevede Codul Rutier, ci a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de cercetare.

În urma cercetărilor, polițiștii din Medgidia au reușit să-l identifice, iar bărbatul a fost săltat din Hârșova, acolo unde își are domiciliul. Oamenii legii au mai stabilit că individul conducea un autoturism neinmatriculat, iar după producerea accidentului a încercat să șteargă urmele acestuia.

Individul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor, conducerea unui autoturism neinmatriculat, conducere fără permis și ștergerea urmelor accidentului. 

La finalul cercetării judecătorești, pentru toate aceste fapte, unele comise sub forma concursului de infracțiuni, individul de 32 de ani a fost condamnat, la Judecătoria Medgidia, la o pedeapsă constând în 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Mai departe, condamnatul a atacat sentința penală cu apel, iar termenul a avut loc joi, 16 decembrie, când completul format din doi judecători au luat act de retragerea apelului declarat de Iașar Șaban. A rămas, astfel, valabilă sentința dată la Medgidia, constând în cei trei ani și jumătate de detenție.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.