Individul care și-a pierdut buletinul la locul comiterii unei infracțiuni, condamnat la peste 6 ani de detenție

0
365
Foto-arhivă

Autorul unei tâlhării din luna aprilie 2020 a fost condamnat, la Constanța. Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul lui Vasile Calen, în vârstă de 50 de ani,care  fusese eliberat condiționat din penitenciar, unde ispășise o altă pedeapsă.

Așa cum s-a reținut la vremea respectivă, în luna aprilie 2020, individul a fost arestat preventiv, în lipsă, pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie. O lună mai târziu, oamenii legii l-au identificat și au pus în aplicare mandatul de arestare. După ce a fost judecat pe fondul cauzei, instanța de fond a dispus, pe lângă pedeapsa aplicată, adăugarea unui rest de pedeapsă rămasă neexecutată.

Condamnă pe inculpatul C.V. la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…)  dispune revocarea liberării condiţionate din executarea pedepsei de 2 ani și 910 zile închisoare aplicate inculpatului prin s.p. nr. 1218 din 26.10.2016, definitivă prin neapelare la 22.11.2016, liberarea acordată prin sentința penală nr. 386/12.02.2020 a Judecătoriei Medgidia. Dispune adăugarea la pedeapsa stabilită prin prezenta, de 5 ani închisoare, a restului de 448 zile, rămas neexecutat prin liberarea condiţionată sus-menţionată. În final, inculpatul execută pedeapsa de 5 ani şi 448 zile închisoare. Pedeapsa rezultantă principală se execută în regim de detenţie”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum arătam mai sus, individul nu se află la primul contact cu legea penală. Într-un alt dosar, acesta a fost cercetat pentru un furt din locuința unor persoane în vârstă, unde, însă, și-a pierdut cartea de identitate la fața locului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.