Terasele din Portul Tomis s-au deschis… pentru o zi!

0
1811

Portul Turistic este una dintre locațiile celebre ale orașului Constanța atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Indiferent de sezon, zona portului Tomis este alegerea pe care o fac cei care doresc să admire marea, fie din masină, fie printr-o plimbare lejeră, ori pur și simplu savurând o cafea la o terasă. Anul trecut terasele din Portul Tomis și-au deschis porțile abia în jur de 15 mai din cauza contextului epidemiologic din 2020. Acum, pentru că măsurile s-au mai relaxat, patronii au început să deschidă localurile, iar constănțenii nu au ezitat să se relaxeze la un suc. Păcat că… numai petru o zi, iar asta pentru că vremea s-a înrăutăţit joi seara, a început ninsoare, iar conform prognozei meteo, în următoarele zile va fi extrem de rece.

Situația epidmiologică din țara noastră s-a mai îmbunătățit în ultima perioadă, sunt mai puține cazuri noi de infectare cu COVID-19 și mai puține decese. Pe lângă aceste aspect, ne aflăm în etapa a II-a a camoaniei de vaccinare, campanie în care până acum s-au vaccinat cu ambele doze peste 300.000 de persoane. Astfel, deși starea de alertă a fost prelungită, restaurantele pot funcționa la o capacitate de 30% sau 50% în funcție de incidența din zona respectivă. De cealată parte, terasele pot funcționa la o capacitate maximă,dar cu respectarea regulilor impuse de autorități.

În aceste condiții, și cum și vremea de afară i-a ajutat, mai mulți agenți economici au decis că este momentul să își redeschidă afacerile, mai ales că anul trecut nu au avut încasări atât de mari. Constănțenii nu au ezitat nici ei să meargă pentru a bea o cafea ori pentru a servi masa în Portul Tomis, mai ales că există și distanțare între mese, este complet în aer liber și nu este aglomerat.

Totul doar pentru ziua de joi, pentru că, aşa cum arată vremea începând de joi noapte, de vineri încolo nu vom mai putea sta la terase.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.