Individul care și-a violat, ani de zile, fiicele minore, trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă acesta

0
482
Traumă asupra unei femei. FOTO Luis Galvez

Constănțeanul care și-a violat, ani la rând, fiicele minore, a fost trimis în judecată. Bărbatul urmează să răspundă penal în fața legii, pentru calvarul provocat celor trei fete minore pe care le avea în întreținere.

Dan Laurențiu Alexandroaie a fost arestat în luna decembrie a anului trecut, prin hotărârea Judecătoriei Constanța, care a admis propunerea Parchetului care îl acuză de viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul este acuzat, practic, de faptul că timp de mai mulți ani, și-a constrâns fiicele vitrege, minore, să întrețină relații sexuale cu el, încă de pe vremea când acestea erau la vârste fragede. Actualmente, fetele au între 13 și 15 ani. Anchetatorii au stabilit circa 240 de acte materiale de viol.

Pe lângă Dan Laurențiu Alexandroaie, a fost trimisă în judecată și soția acestuia, mama fetelor. Din câte se pare, ar fi știut despre calvarul prin care treceau fetele ei, însă nu a făcut demersuri pentru a-i pune capăt și a tăinuit totul.

Împotriva bărbatului s-a luat măsura arestului preventiv, iar la finele săptămânii trecute, pe 16 aprilie, acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor enumerate mai sus.

De precizat că legea penală din România pedepsește infracțiunea de viol cu pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 și 10 ani, însă, pentru situațiile în care victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului, sau când victima nu a împlinit vârsta de 16 ani, pedeapsa este cuprinsă între 5 și 12 ani. Ori în cazul de față ne aflăm în ambele situații, ba mai mult, nu a fost o singură victimă, ci trei. Drept urmare, acesta riscă să stea cel puțin 12 ani în detenție, dacă va fi găsit vinovat.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.