Încă un certificat de urbanism eliberat de primărie: afaceristul Economu construieşte un hotel de 6 etaje în Mamaia

0
3231
foto cu rol ilustrativ

Staţiunea Mamaia, sufocată deja de betoane și construcții, se va îmbogăţi cu încă imobil de şase etaje. Societatea care va edifica hotelul este La Fattoria Ristorante SRL, prin Tudorel Economu, care a obținut luni, 19 aprilie, de la Primăria Municipiului Constanța, Certificatul de Urbanism cu numărul 1251, privind construirea unui imobil cu regim de înălțime P+5-6 etaje cu funcțiunea de alimentație publică și cazare, organizare de șantier, zona Hotelului Caelia. 

Despre societatea La Fattoria Ristorante SRL aflăm că a fost înființată la data de 29 noiembrie 2005 şi are sediul social în Bucureşti, iar asociaţi persoane fizice sunt Elena Economu, cu 40% din capitalul social, şi Tudorel Economu, cu 10% din capitalul social precum și Economu Costin cu 40% din capitalul social, dar și Economu Mariana cu 10% din capitalul social.

Dar afacerile familiei Economu nu se opresc doar la firma menţionată mai sus. În luna aprilie a anului 2019 SC Deco Horeca SRL, actuala Tudors Capital Investments, obține de la Primăria Constanţa Certificatul de Urbanism pentru construirea unui imobil D+P+7-8 E retras cu terasă circulabilă, destinația de apartamente-hotel, împrejmuire teren și organizare de șantier. Imobilul va fi situat în Mamaia, baza reparaţii TIC-TAC. Acţionarii SC Tudor Capital Investments sunt Tudorel Economu și Mariana.

Iar în vara anului 2020, tot prin societatea menționată mai sus, Tudors Capital Investments, Economu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația pentru edificarea unei vile turistice pe malul Lacului Siutghiol. Ulterior, investitorii au primit undă verde din partea municipalităţii pentru continuarea procedurilor pentru proiectul construire vilă turistică D+P+2-3E situată pe bulevardul Mamaia, numărul 361C.

Toate bune și frumoase, certificatele curg, afacerile prosperă, doar că afaceristul este “în conflict” chiar  cu Primăria Constanţa, în sensul că datorează municipalităţii o sumă considerabilă întrucât nu a achitat ratele pentru un teren achiziţionat de la administraţia locală. Ce ironie, nu-i aşa?

Vorbim despre terenul de vis-a-vis de Hotelul Condor din stațiunea Mamaia, pe care omul de afaceri a edificat o unitate de alimentație publică. Prin urmare, Primăria Constanța a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soților Economu, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro. Povestea este una lungă, cert este că municipalitatea a demarat în anul 2015 procedurile legale pentru recuperarea sumei convenite, pentru că soții Economu nu și-au respectat îndatoririle. În anul 2017 aceștia au obținut anularea titlului executoriu, iar deși Primăria a efectuat recurs, în 2018 a fost respins. Ulterior,  în anul 2019 a fost deschis un nou dosar, iar soții Economu au fost înștiințați cu privire la declanșarea executării silite în vederea recuperării sumei de 1.111.517 euro.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.