Medicul Şerban, refuzat definitiv de Primărie, din cauza Dosarului Retrocedărilor

0
745
Bulevradul Tomis

Cunoscutului medic Alexandru Octavian Șerban i s-a refuzat definitiv, de Primăria Constanța, orice imobil pe care vrea să îl ridice pe terenul pe care îl deține chiar în zona Spitalului Județean, deoarece acesta face parte din Dosarul Retrocedărilor.

Primăria Constanța a eliberat luni, 19 aprilie a.c., un certificat de urbanism de informare medicului Alexandru Octavian Șerban, cu privire la terenul pe care acesta îl deține în zona Spitalului Județean Constanța, pe Bulevardul Tomis. Aici, fostul şef al Clinicii Ortopedie – Traumatologie din cadrul S.C.J.U. dorea să construiască un imobil cu funcțiunea de policlinică medicală, iar anul trecut a obținut un alt document de urbanism, prin care i se indica faptul că trebuie să fie elaborat un Plan Urbanistic Zonal pentru stabilirea oportunității și a condițiilor de construire a policlinicii.

Luni, însă, Primăria i-a transmis dr. Șerban simplu și clar: „Terenul a fost dobândit, inițial, prin Dispoziția de primar nr. 3.750 din data de 12.11.2002, care a fost desființată, în parte, prin Decizia penală nr. 32/2019, pronunțată de Î.C.C.J. în dosarul penal nr. 6.536/2/2008, prin care s-a dispus restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor, în sensul revenirii terenului în domeniul public sau privat al municipiului Constanța“.

Așadar, medicul nu poate construi nimic în zona Spitalului Județean, deoarece terenul trebuie să se întoarcă în patrimoniul Municipiului.

Și dr. Şerban a apărut în Dosarul Retrocedărilor, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa de la acea vreme, Nicuşor Constantinescu.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.