Medicul Şerban NU poate construi nici clinică, nici bloc: solicitările i-au fost respinse

0
3401
Bulevardul Tomis

Cunoscutul medic Alexandru Octavian Șerban, inculpat în Dosarul Retrocedărilor și ulterior achitat, intenționa să construiască un imobil de patru etaje la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, însă nu a primit undă verde de la administrația publică locală.

Conform motivării Primăriei municipiului Constanța, Certificatul de Urbanism aferent investiției “Construire imobil S+P+4 etaje cu spații comerciale la parter și locuințe colective la etajele superioare” nu a putut fi emis, pentru că, potrivit articolului 10 (http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/librarie-urbanism/regulamente-urbanism/regulament-local-de-urbanism-aferent-pug.pdf?sfvrsn=2) din regulamentul de urbanism aferent PUZ aprobat prin HCL nr 87/2010 se stipuleaza “Conform Plansei de Regulament, la intersectia bulevardului Tomis cu strada Soveja este recomandata amplasarea unui accent vertical, care va fi stabilit prin P.U.D.” și nu se încadrează în functiunile admise (locuințe colective) “Terenul a fost dobândit inițial prin Dispoziția de primar nr. 3750 din data de 12.11.2002, PV139790/18.11.2002 S=1481.55MP LESE LAURA MARIANA, care a fost desființată în parte prin Decizia penală nr. 32/2019 pronunțată de ICCJ în dosarul penal nr. 6536/2/2008 prin care s-a dispus restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor, în sensul revenirii terenului în domeniul public sau privat al municipiului Constanța”, se mai arată în comunicarea primăriei.

Precizăm că, inițial, doctorul Alexandru Octavian Șerban, fostul şef al Secției de Ortopedie Traumatologie, a solicitat să edifice o policlinică în imediata apropiere a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, pe același teren, dar nici această solicitare nu i-a fost aprobată prin certificatul de urbanism, anul trecut.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.