Şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie de la Spitalul Judeţean Constanţa intenţionează să deschidă o Policlinică pe bulevardul Tomis

0
3266
Bulevardul Tomis

Șeful Secției de Ortopedie Traumatologie, dr. Alexandru Octavian Șerban, intenționează să construiască o Policlinică în imediata apropiere a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, doar că terenul respectiv face parte din categoria celor retrocedate în timpul lui Radu Mazăre.

În cursul zilei de vineri, 16 octombrie a.c., acesta a obținut undă verde de la Primăria municipiului Constanța, obținând Certificatul de Urbanism cu numărul 3206.

”Construire imobil-funcțiunea Policlinică Medicală întrucât în vederea stabilirii oportunității și a condițiilor de construire pentru imobilul solicitat este necesară elaborarea și aprobarea prealabilă a unui plan urbanistic zonal, în condițiile prevederilor art. 32 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 350/2001, cu modificările ulterioare”, se arată în Certificatul de Urbanism emis de administraţia locală.  

Terenul a fost dobândit inițial prin Dispoziția de primar nr. 3750 din data de 12.11.2002, în mandatul fostului edil Radu Mazăre, condamnat pentru ilegalitățile cu terenurile retrocedate din diferite zone ale municipiului și nu numai, care a fost desființată în parte prin Decizia penală nr. 32/2019 pronunțată de ICCJ în dosarul penal nr. 6536/2/2008 prin care s-a dispus restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor, în sensul revenirii terenului în domeniul public sau privat al municipiului Constanța, drept pentru care, municipiul Constanța, prin primar, ar trebui să întreprindă, în condițiile legii civile, demersurile necesare pentru a intra în posesia terenului.

Precizăm că medicul Şerban apare în dosarul retrocedărilor pentru complicitate la infracţiuni de corupţie, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa de la acea vreme, Nicuşor Constantinescu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.