PNL a stabilit listele de candidaţi pentru toate organizaţiile

0
172

La alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii cabinetului condus de Ludovic Orban, cu excepția ministrului fondurilor europene, Marcel Boloş, şi a ministrului de externe, Bogdan Aurescu. De asemenea, pe liste sunt și mai mulți secretari de stat, relatează digi24.ro.

„Dintre miniştri, candidează toţi miniştrii, cu două excepţii: domnul Marcel Boloş – dumnealui este liberal, dar este preot misionar şi nu poate ocupa funcţia de deputat, pentru că preferă să slujească – şi domnul Aurescu, care este diplomat de carieră, unde nici nu am discutat. În rest, toţi miniştrii sunt candidaţi”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința conducerii partidului.

El a precizat că ministrul apărării, Nicolae Ciucă, este pe locul 1 la Senat din partea organizației de la Dolj.

Tot de la Dolj candidează, pentru Camera Deputaților, ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe.

La organizația din București, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de însuși Ludovic Orban, urmat de Violeta Alexandru, ministrul muncii. Pe listă se află și Mara Mareș, liderul organizației de tineret a PNL. Pentru Senat, lista de la București este deschisă de ministrul finanțelor Florin Cîțu, urmat de Sorin Câmpeanu, în timp ce ministrul educației, Monica Anisie, este pe locul 3. 

Și secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, este candidat la Bucureşti.

După ce a candidat fără succes la alegerile locale în Vrancea, ministrul dezvoltării, Ionuţ Ştefan, a fost plasat în fruntea listei organizației județene pentru Camera Deputaţilor.  Tot la Vrancea candidează și şeful Cancelariei, Ionel Dancă, al doilea pe listă.

Daniel Constantin, vicepreşedinte al PNL, va candida în deschiderea listei de la Argeş. Ludovic Orban a subliniat că fostul aliat al lui Ponta și Tăriceanu a avut un rol important la votul de învestire a Guvernului.

Ludovic Orban a spus că obiectivul PNL la alegerile parlamentare este câştigarea scrutinului, urmând să fie stabilit atât un obiectiv la nivel naţional, cât şi câte unul pentru fiecare filială judeţeană în parte.

Ludovic Orban s-a referit şi la cei care nu se mai regăsesc pe liste fie pentru că nu au mai candidat, fie din cauza conjuncturii, mulțumindu-le şi anunţând că vor continua împreună. El a spus că la Ialomiţa, preşedintele Tinel Gheorghe, vechi parlamentar, şi-a dat demisia. Acolo, Robert Chioveanu, preşedinte ANSVSA şi secretarul de stat din Ministerul Educației Luminiţa Barcari vor deschide listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor, mai notează digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.