După circul de la Constanţa, nici PSD Tulcea nu se simte prea bine: decizia Capitalei, aşteptată cu sufletul la gură

0
1309
Mirela Furtună

PSD este în chinurile facerii listelor de candidaţi. Deşi Marcel Ciolacu a apărut duminică într-o conferinţă de presă, pentru a anunţa lista de candidaţi la nivelul Capitalei, fapt care a dat senzaţia că s-au aşezat apele, în teritoriu este în continuare deranj.

La Constanţa a fost stabilită vineri, cu scandal, o listă, iar imediat după a apărut o petiţie împotriva echipei Stroe-Dumitrache şi un apel prin care se cere intervenţia rapidă a lui Marcel Ciolacu – petiţia o puteţi consulta AICI.

La Tulcea situaţia este şi mai incertă decât cea de la Constanţa. În condiţiile în care PSD-iştii tulceni cred că sunt eligibile doar două posturi – unul la Senat şi altul la Camera Deputaţilor, lupta pentru stabilirea ordinii candidaturilor este acerbă.  Pentru Camera Deputaţilor sunt vehiculate următoarele nume: Andaluzia Luca, Simion Lucian, Anişoara Radu, Mirela Furtună etc.

În privinţa Mirelei Furtună, amintim că ea a obţinut un post  de parlamentar candidând la Bucureşti, însă în condiţiile în care calculele arată că PSD va obţine mai puţine mandate la alegerile din acest an (dacă nu cumva se amână), ea urmează să revină pe lista de la Tulcea.

O altă variantă (speculaţie) este că Bucureştiul ar urma să modifice lista de la Constanţa incluzând-o şi pe tulceanca Mirela Furtună pe un loc eligibil. De altfel, a devenit o “tradiţie” ca centrul să “paraşuteze” pe lista de la Constanţa câte un candidat din alte judeţe – exemplu: Manuela Mitrea, Iulian Iancu.

De asemenea, se pare că “paraşutatul” Orlando Teodorovici nu va mai fi inclus pe lista pentru Senat de la Tulcea.

Ce anume va decide Bucureştiul, cât şi lista de la Tulcea, vom afla luni.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.