VIDEO. Medicul Adrian Streinu Cercel, locul doi pe lista PSD București pentru Senatul României

0
318

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.dr. Matei Balș“, se află pe locul doi pe lista P.S.D. București pentru Senatul României. Capul listei este Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, prim-vicepreședinte P.S.D.

Managerul Institutului „Matei Balş“ din Capitală, Adrian Streinu Cercel, candidează la alagerile parlamentare din partea P.S.D., el aflându-se pe locul al doilea, după Gabriela Firea, pe lista pentru Senat. Anunțul a fost făcut de către președintele P.S.D., Marcel Ciolacu, astăzi, 18.10.2020.

„Noi rămânem consecvenți, am promis că nu ne mai îndepărtăm de la agenda românilor și astăzi doresc să îi mulțumesc în mod deosebit domnului prof.dr. Cercel pentru că a răspuns la invitația atât a mea, cât și a doamnei președinte Gabriela Firea de a se alătura noilor specialiști care vor face parte din viitorul Parlament al României

Domnul profesor Cercel, managerul Institutului Matei Balș, știți foarte bine că este din prima secundă în linia întâi, în lupta cu pandemia. Eu vreau sa îl asigur pe domnul profesor (…) că astăzi dânsul nu face un legământ sau o promisiune P.S.D., astăzi domnul profesor face un legământ, în continuare, cu românii și dorim ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialiști în lupta cu pandemia.

Sunt ferm convins că această pandemie nu va trece în următoarea lună sau peste două luni, această luptă va fi de durată și se va duce, în primul rând, și legislativ, în Parlamentul României, pentru a preveni o răspândire la aceste dimensiuni, cum este în acest moment. (…)

Să știți că pentru români faceți ceea ce este corect în acest moment!“, a transmis Marcel Ciolacu medicului Adrian Streinu Cercel.

Firea vrea doar profesioniști în Parlament

Gabriela Firea, primul candidat al P.S.D. București pentru Senatul României, susține că, prin candidatura profesorului Adrian Streinu Cercel, P.S.D. demonstrează că își dorește în Parlament profesioniști reputați.

„Astăzi e o zi frumoasă și pentru că apare speranța, o speranță împărtășită de mulți români că ușor-ușor nu se va mai vorbi despre politică în termenii în care ar fi o profesie unde vin oamenii care nu s-au împlinit profesional.

Vreau să cred că tinerii, dar și seniorii văzând oamenii de ținută morală, de ținută profesională care ni se alătură, vor înțelege și vor constata buna noastră credință și dorința de a fi aproape de oameni, pentru că acesta este crezul nostru și nu doar declarativ, ci și în fapte.

Încă din luna martie, prima persoană care a luptat cel mai mult cu această pandamie, cel puțin din punctul meu de vedere, și pentru bucureșteni a fost și este în continuare domnul profesor Adrian Streinu Cercel. (…)

Ca urma a sfaturilor sale concrete, ne-am putut crește capacitatea de testare, am aprovizionat toate spitalele cu materiale sanitare, cu materiale de protecție, astfel încât să nu punem medicii în pericol, cei care au fost și sunt în linia întâi. (…)

Noi nu am dorit nicio clipă să politizăm pandamia, această criză sanitară, ci ne-am dorit cele mai bun măsuri și ne dorim ca în Parlament, în toate Comisiile de specialitate să ni se alăture colegi care reprezintă branduri în profesiile lor, care au o reputație nu doar națională, ci europeană și chiar internațională, așa cum este domnul profesor Adrian Streinu Cercel.

Nu putem să avem o politică de calitate, nu putem să îi îndemnăm pe oamenii onești să ni se alăture decât prin aceste exemple“, a spus prim-vicepreședintele P.S.D. Gabriela Firea.

Spitalele din România trebuie reorganizate

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.dr. Matei Balș“ a declarat că a acceptat să candideze pentru Senatul României deoarece este nevoie ca spitalele din România să fie reorganizate.

„Am acceptat invitația de a participa în Senatul României pe probleme de politici de sănătate. Din păcate, în momentul de față noi trecem cu toții printr-o criză majoră de sănătate la nivel planetar, nu numai la nivelul României.

În acest context, specialiștii cred că trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar și acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităților spitalicești

Sistemele de sănătate din lume nu mai seamănă absolut deloc. Nimic cu nimic nu mai seamănă. Niciun spital nu mai seamănă cu un spital de-a-devăratelea. Va trebui să recreionăm aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar românesc și, din păcate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului României am convingerea că pot să fac acest lucru și o voi face cu tot dragul pentru români“, a explicat medicul Streinu-Cercel.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.