INSP a decis carantinarea orașului Ovidiu: urmează a se stabili perioada

0
8571
Primăria Ovidiu

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa anunța în cursul zilei de joi, 5 noiembrie a.c., că orașul Ovidiu va fi supus unei anchete epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, urma a ratei de infectare la mia de locuitori de 5,73, în perioada 21 octombrie a.c.- 3 noiembrie a.c., 93 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

Iată că vineri, 6 noiembrie a.c., rata de incidență este de 5.85/ mia de locuitori, 95 de persoane fiind confirmate a fi infectate cu virusul Sars-Cov-2, în perioada 22 octombrie- 4 noiembrie.

Astfel, contactat de Focus Press, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a spus că urmare a anchetei efectuate ieri, Institutul Național de Sănătate Publică a decis în cursul serii de joi, 5 noiembrie a.c., că este necesară măsura carantinării orașului Ovidiu. CNSU Constanța urmează a se întruni astăzi pentru a trimite hotărârea către Departamentul pentru Situații de Urgență, la București, urmând a se stabili cu exactitate data carantinării orașului Ovidiu.

”Circuitul acesta este, DSP-ul face anchetă, ancheta aceea de risc este trimisă spre avizare spre Institulul Național de Sănătate Publică (INSP), acesta își dă avizul, ceea ce s-a întâmplat în momentul de față. Astăzi, la ora 12.00 Comitetul pentru Situații de Urgență Constanța se va întruni în ședință, iar hotărârea Comitetului cu propunerea de carantinare a orașului Ovidiu va fi transmisă la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) la București, de unde se emitte ordinul de carantinare, în acel ordin este specificată data, ora și perioada care este de 14 zile”, a declarat prefectul Silviu Coșa.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.