Întâlnire a președintelui CJC cu primarii comunelor, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare

0
226

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu vicepreședintele Stelian Gima au participat, la invitația președintelui Asociației Comunelor din România – Filiala Constanța, Mariana Gâju, la întâlnirea de lucru cu membrii acesteia.

Temele principale ale discuțiilor din cadrul întâlnirii primarilor comunelor constănțene cu președintele C.J.C. au fost Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, prioritățile de finanțare și cofinanțare, dar și sursele pentru proiectele majore de dezvoltare în mediul rural ale unităților administrativ teritoriale.

„Așa cum am mai spus, dezvoltarea județului Constanța se poate realiza doar dacă lucrăm împreună cu dumneavoastră, primarii acestui județ. Cel mai important lucru este să identificăm proiectele prioritare și să stabilim direcțiile și ceea ce primează în dezvoltarea economiei locale. Pentru asta, avem nevoie de o strategie care să includă programele de dezvoltare pe care U.A.T.-urile le au în vedere. Astfel, în momentul definitivării acesteia, vor fi stabilite clar obiectivele pentru județul nostru, dar și sursele de finanțare necesare investițiilor.

În acest sens, am avut întâlniri cu autoritățile centrale, pentru a obține o finanțare mai puternică a U.A.T.-urilor din județ, în ceea ce privește sectorul investițional. Trebuie să găsim cel mai eficient mod de a gestiona sursele de finanțare, pentru a putea să construim mai întâi o fundație solidă a acestui județ. Aceasta ne va ajuta să ne dezvoltăm cât mai armonios din punct de vedere economic“, a transmis Mihai Lupu, președintele C.J.C.

V.I.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.