Întâlnire bilaterală la Ovidius. Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, demersuri pentru înfiinţarea programului de studii ”Teologie islamică pastorală”

0
27

Universitatea Ovidius din Constanţa continuă demersurile pentru înfiinţarea programului de studii “Teologie islamică pastorală”, precum şi a Catedrei de Limba română la Universitatea Trakya din Edirne -Turcia, au informat joi reprezentanţii instituţiei.

Universitatea Ovidius a găzduit o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse privind realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.

Întâlnirea, prezidată de rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a avut loc, miercuri, cu ocazia vizitei la Constanţa a prorectorului Universităţii Trakya, prof. dr. Murat Turkyilmaz.

Suntem bucuroşi că întreprindem noi paşi în vederea realizării proiectelor din parteneriatul cu Universitatea Trakya şi că putem identifica noi oportunităţi de lucru în diverse domenii de studiu şi cercetare”, susțin oficialii UOC.

La rândul său, prorectorul Murat Turkyilmaz a afirmat că, anual, peste 25.000 de studenţi străini solicită înscrierea la Universitatea Trakya şi aproximativ 5.000 sunt admişi, unii dintre aceştia putând să opteze, în viitor şi pentru studiul Limbii şi literaturii române în cadrul unui program internaţional, ce poate să fie acreditat de ambele universităţi.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, oaspeţii au fost informaţi despre faptul că UOC, prin Facultatea de Teologie, răspunde favorabil solicitării de înfiinţare a programului de studii Teologie islamică pastorală, rectorul Dan Marcel Iliescu explicând că urmează să se iniţieze demersuri oficiale în acest sens.

Prezent la reuniune, Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, a declarat: “Mă bucur să îmi aduc aportul pentru realizarea acestui program de teologie islamică, unic, scopul nostru fiind să avem o programă analitică foarte bine pusă la punct şi să sprijinim calitatea actului educaţional”.

Oaspeţii turci au mai propus extinderea colaborării şi în direcţia proiectelor cu finanţare europeană în domeniul identificării microparticulelor de plastic din apa Mării Negre şi stimularea reluării mobilităţilor în cadrul programului Erasmus +.

La întâlnire au participat, alături de reprezentanţi ai Universităţii Ovidius şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Emre Yurdakul.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.