Complicații rare la copii după vindecarea de COVID-19

0
77

Urmările infecției cu SARS-CoV-2 se văd din ce în ce mai mult și în rândul copiilor care au fost infectați. Deși s-au vindecat, unii au ajuns din nou în spital cu un sindrom care produce inflamarea mai multor organe și țesuturi din corp. Medicii insistă să nu ne alarmăm: este vorba de excepții, însă e important să fim precauți.

Sindrom inflamator sistemic este o complicație rară pe care medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală au depistat-o la peste 30 de copii în doar două luni.

Toți erau vindecați de covid și acesta a fost elementul care i-a ajutat pe doctori să pună diagnosticul. Boala are simptome asemănătoare altor afecțiuni. Nu se știe exact ce o declanșează.

Sindromul inflamator poate să apară și la 40 de zile după ce copilul s-a vindecat de COVID. Părinții trebuie să fie atenți la câteva indicii, între care febră, stare generală alterată, dureri musculare, dureri de cap.

În mai puțin de o lună, peste 2000 de copii până în 9 ani au fost confirmați cu COVID, iar din rândul celor mai mari, între 10 și 19 ani, s-au depășit trei mii de infectări. De la începutul epidemiei, aproape 50 de mii de copii s-au infectat cu SARS-CoV-2.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.