Tot mai mulți adolescenți din Marea Britanie, recrutați de grupări teroriste în plin lockdown

0
55

A crescut numărul arestărilor în rândul adolescenţilor din Marea Britanie pentru delicte de natură teroristă. Există o legătură între măsurile de carantină anti covid şi recrutările de tineri de către organizaţii precum Stat Islamic, relatează AFP.

În faţa deputaţilor, ministrul de Externe Dominic Raab a vorbit despre o creştere cu 7% în decembrie comparativ cu anul precedent a “volumului conţinuturilor teroriste online” şi “o creştere îngrijorătoare a procentului copiilor şi adolescenţilor care sunt în prezent arestaţi pentru delicte teroriste”.

Potrivit lui Raab, poliţia londoneză consideră că măsurile succesive de izolare introduse împotriva epidemiei facilitează “accesul digital al teroriştilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste”.

Ministrul a invocat gruparea teroristă Stat Islamic, pe care o consideră drept “cea mai importantă ameninţare teroristă, atât la nivel naţional, cât şi în străinătate”.

Deputata laburistă Lisa Nandy, însărcinată de opoziţie cu afacerile externe, s-a declarat “profund tulburată” de modul în care tinerii au fost luaţi ca ţintă de SI în timpul izolării.

În Marea Britanie e în vigoare de la începutul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune închiderea unităţilor şcolare, pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 123.000 de morţi. În Marea Britanie au avut loc în ultimii ani mai multe atacuri revendicate de Stat Islamic.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.