INTERVIU cu Cătălina Mihai și Florin Aioane, doi tineri actori talentați de la Teatrul de Stat Constanța

0
433

Un interviu ”altfel”, degajat și cu povești frumoase a fost conturat pentru Focus Press de doi tineri actori ai Teatrului de Stat Constanța, ce au intrat în ”familia constănțeană” în acest an și pregătesc, împreună cu ceilalți actori, surprize frumoase și spectacole inedite.

Este vorba de Cătălina Mihai și Florin Aioane, actori talentați aflați la început de carieră dar care promit multe. 

Cătălina este din Constanța, anul trecut a absolvit UNATC, iar primul său rol important a fost în filmul “Heidi” , rol pentru care a primit două nominalizări la Premiile Gopo 2020, pentru cea mai bună actriță și pentru tânără speranță, pe ultimul dintre acestea câștigându-l. L-a avut coleg de platou cunoscutul și îndrăgitul actor Gheorghe Visu.

Dar și Florin Aioane (care este de loc din Botoșani, dar a preferat Constanța) are cu ce se lăuda, pentru că, în urma spectacolului “Medea’s boys”, adaptare după Euripide, realizată de Ionuț Sociu, în regia lui Andrei Măjeri, la teatrul Apollo111., a fost nominalizat la premile UNITER în anul 2019.

Însă, extrem de important acesta a fost ales, printre alți nouă actori la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizat în cadrul Zilelor Filmului Românesc pentru cel de-al nouălea an consecutiv.

Programul 10 pentru FILM îşi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc. Florin ne-a povestit că această nominalizare printre alți actori diferiți ca origine, caracter, atitudine, gândire este ceva extraordinar și se simte mândru de această realizare: “M-a anunțat un prieten că am fost ales printre cei 10. M-am bucurat dar nu am lăsat să se vadă asta.” 

Reporterii Focus Press i-au vizitat joi ”acasă”, la teatru, acolo unde repetă de zor pentru următoarele spectacole ce vor avea loc în curând, dar și pentru a-și susține colegii la repetiții pentru evenimentele culturale ce au loc în cadrul Stagiunii ”Be Safe 2020”, la Constanța.

Foarte interesant este, însă, motivul pentru care aceștia actori au decis să urmeze această meserie, Florin Aioane a răspuns că o fată a fost motivul: ”Eram foarte îndrăgostit de o fată în clasa a noua-a, am aflat că intră întrupa de teatru, m-am dus după ea cu speranța că o să vorbesc cu ea și o să îi destăinui dragostea, nu s-a întâmplat. În schimb, m-am îndrăgostit de meseria asta și de idee că pot să fac ce vreau eu și toată lumea să creadă că mă prefac. Am reușit să intru într-un exercițiu de improvizație și să-i spun ce simt și toată lumea era wow.”

Cătălina, în schimb a spus că inițiat a aplicat la mai multe facultăți:” Nu știam exact ce să aleg. Părinții când au auzit de actorie au spus “Nu”, dar într-un final asta am decis că vreau să fac.”
“Să joc alături de marele actor Gheorghe Visu a fost un lucru minunat, nu credeam că voi fi în stare, am fost cât pe ce să renunț, dar mi-am zis că trebuie să fac și treaba asta. Este un actor deosebit și îl respect enorm, dar pe scenă, sau pe platourile de filmare suntem colegi“, a mai spus ea.


La final a urmat întrebarea “unde se văd peste 10 ani”, au spus că tot pe scenă, dar și cu familii.


Vă invităm să urmăriți întregul interviu. Noi ne-am distrat copios. 

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.