INTERVIU cu Costin Avătavului, consilier local PNL: „Relația cu grupul USR este una buna, dar trebuie sa lăsăm orgoliile deoparte”

0
615

Consilierul local municipal PNL Costin Avătavului a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre proiectele de dezvoltare ale orașului Constanța, precum și despre relația pe care liberalii o au în acest moment cu aleşii USR.

Precizăm că în cadrul alegerilor din interiorul Partidului Național Liberal – organizaţia Constanța, Costin Avătavului a fost ales vicepreședinte al Biroului Permanent Local.

”În urma alegerilor din cadrul PNL Constanța avem un nou Birou Politic de conducere condus de domnul senator Septimiu Bourceanu. Este una dintre cele mai de succes echipe, avem oameni din toate categoriile, oameni de specialitate, parlamentari, secretari de stat, directori, consilieri locali și consilieri județeni, viceprimari și vicepreședinți de Consiliu Județean, îl avem pe domnul prefect Silviu Coșa alături de noi, pe domnul inspector- școlar Sorin Mihai. Deci este un birou competent și credem noi că rezultatele vor apărea cât de curând, ne dorim ca prin această echipă să găsim cele mai bune proiecte pentru municipiul Constanța și nu în ultimul rând să creăm o legătură cu constănțenii, să fim în permanent dialog cu aceștia”, a declarat Costin Avătavului.

În continuare, Avătavului a vorbit despre proiectele votate în Consiliul Local Municipal. Acesta s-a referit la şedinţa din data de 30 iunie, când a fost supus votului un proiect de hotărâre ce vizează cartierul Veterani: ”Extindere rețea electrică de interes public”, iar consilierul local liberal a declarat că acesta este un prim pas spre normalitate în cartierul care se confruntă, de ani de zile, cu o serie de probleme: lipsa electricității, infrastructurii etc.: ”Acest proiect reprezintă un pas foarte important pentru locuitorii din cartierul Veterani. În urmă cu aproximativ șase luni ne-am deplasat în teren, la solicitarea locuitorilor din acest cartier, împreună cu domnul senator Septimiu Bourceanu, președintele Organizației Municipale, cu domnul viceprimar Ionuț Rusu, ca să vedem situația reală din teren. Am descoperit o situație foarte tristă, sunt foarte multe probleme, de la străzi neasfaltate, de la oameni care au fost încurajați să construiască, li s-a spus că vor avea utilități, că vor avea apă și curent electric, aceste lucruri nu s-au întâmplat de mai bine de cinci ani de zile, când a început să se dezvolte cartierul, când primăria a demarat acest proiect și s-a creat acel PUZ în zonă, oamenii au fost înștiințați prin documente oficiale emise de Primăria Constanța că vor avea utilități și ne vedem astăzi, la mai bine de cinci ani că situația este la fel, oamenii se chinuie în acel cartier, aceștia trebuie să folosească fose septice sau generatoare. Suntem în dialog permanent cu locuitorii din acea zonă. Sunt foarte nemulțumiți de tot ceea ce se întâmplă, nu mai au răbdare. Proiectul de hotărâre este un prim pas pe care îl facem, am deblocat demersurile și le-am promis oamenilor că situația se va îmbunătăți”.

Consilierul local liberal Costin Avătavului a declarat că actuala administraţie publică locală va merge în teren în toate zonele orașului Constanța, pentru a sta de vorbă cu cetățenii și a le afla problemele.

”Pentru prima oară vom avea o Strategie de Sănătate și nu va fi pentru un an de zile, ci pentru o perioadă mai mare de timp, zece ani de zile, vom avea predictibilitate și cred că cel mai important pas este că se vor așeza la aceeași masă toate instituțiile care sunt implicate și care pot aduce un plus valoare, pentru că, din păcate, suntem singurul municipiu reședință de județ din țară care nu are un Spital de Pediatrie. Deja de șase luni de zile administrația liberală a inițiat niște proiecte și vorbim despre un Spital de Pediatrie în Palazu și Spital Municipal lângă Spitalul de Boli Infecțioase”, a mai afirmat Avătavului.

Pe de altă parte, un subiect aprins discutat în cadrul interviului a fost cel legat de relația cu aleşii locali de la USR.

”Din punctul meu de vedere, vorbesc în calitate de consilier local, dar și din toate interacțiunile pe care le-am avut cu aceștia în ultimele luni, în cadrul comisiilor, în cadrul ședințelor de Consiliu Local Municipal, dar și în cadrul ședințelor comune pe care le-am avut, relația este bună, nu cred că am avut, noi, consilierii municipali, niciodată vreun punct de vedere diferit sau nu ne-am jignit sau să avem relație tensionată. Le înțeleg unele nemulțumiri, dar cred că totul se poate rezolva și este mai importantă această alianță care garantează că în următorii trei ani de zile vom putea face proiecte pentru binele constănțenilor, iar micile supărări sau micile probleme cred că pot fi depășite ușor. Am văzut și eu postările unor consilieri USR, nu sunt de acord cu o parte dintre lucrurile spuse acolo, dar fiecare are dreptul să se exprime. Referitor la ceea ce au declarat, cum că renaște USL, cred că e o afirmație de imagine. Dacă vă uitați în mandatul trecut PNL nu a votat proiectele PSD, de ce ar face acum asta și nici nu am avut o alianță cu PSD. Noi vrem să mergem înainte să ne promovăm proiectele care sunt prinse și în programul de guvernare locală. Aceste declarații nu vreau să le iau în serios, noi considerăm că USR este în continuare partenerul nostru, cu ei vom merge mai departe și vom promova proiectele. Legat de relația cu USR, nu pot decât să îi încurajez să depună și ei proiecte, să caute probleme din Constanța, să se implice în dezvoltarea orașului, toți consilierii trebuie să se implice în rezolvarea problemelor constănțenilor, trebuie să lăsăm orgoliile deoparte trei ani de zile pentru că avem multă treabă de făcut. În ceea ce privește amendamentul adus vizând asociațiile de proprietari care trebuie să se ocupe de îngrijirea spațiilor verzi din jurul blocurilor, menționez că părerea grupul PNL este total opus cu cel al grupului consilierilor PSD, noi am votat împotrivă pentru că nu am vrut să modificăm proiectul, iar cei de la PSD, din câte am înțeles, vor să abroge în totalitate acest proiect; în niciun caz nu avem o viziune comună cu cei de la PSD”, a afirmat Costin Avătavului.

Vă invităm să urmăriți interviu integral pentru mai multe declarații în materialul VIDEO.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.