Interviu cu Dumitru Caragheorghe, candidat USR-PLUS: “Ne dorim ca România să devină un lider european în ceea ce priveşte îngrijirea geriatrică”

0
407

„Am absolvit Universitatea Ovidiu, Tranzacţii Internaţionale, am aprofundat Tranzacţii Intra-Europene după studiile clasice, iar ulterior am făcut şi un master în limba engleză la Universitatea Maritimă Civilă” –aşa se prezintă, pe scurt, Dumitru Caragheorghe, candidat USR-PLUS pentru Parlamentul României.

Ce îşi propune din postura de viitor parlamentar? Ei bine, să contribuie la realizarea obiectivelor USR-PLUS:

Vom limita numărul de parlamentari la 300 și vom schimba modul în care sunt ocupate funcțiile publice prin reforma electorală. Ne vom asigura că numărul de parlamentari va fi redus la 300, așa cum românii au decis în mod constituțional, prin referendum. Scăderea numărului de parlamentari nu presupune o mai slabă reprezentare a cetățenilor. Dimpotrivă, partidele vor fi nevoite să-și trimită în Parlament cei mai competenți membri”;

„Votul este legătura esențială dintre cetățean și un stat democratic. Și totuși, exercitarea acestui drept este îngreunată astăzi în România. Prea mulți aleși și prea puțini cetățeni cu acces la vot înseamnă o distorsionare a democrației. De aceea avem în vedere și o reformă electorală cu măsuri care vizează creșterea numărului de reprezentanți aleși în diaspora și extinderea votului prin corespondență și în țară – nu numai în diaspora. De asemenea, dorim implementarea votului electronic”.

În cadrul unui interviu acordat Focus Press, Dumitru Caragheorghe a vorbit despre activitatea asociaţiei Verde Urban, dar şi despre proiecte: „Ne dorim împădurirea României, ne dorim ca 40% din suprafaţa ţării să fie împădurită până în 2050. La Constanţa, suntem pe ultimul loc la acest capitol privind împăduririle, deci, cu atât mai mult proiectul nostru are o componentă principală care se poate implementa la noi în judeţ”.

„Ne dorim ca România să devină un lider european în ceea ce priveşte îngrijirea geriatrică. (…) Avem foarte multe resurse la dispoziţie şi, iarăşi revin la judeţul Constanţa: avem sanatoriul de la Techirghiol, care este complet subcapacitat (…)” – a mai afirmat Dumitru Caragheorghe.

În afară de prezentarea proiectelor, pe care le puteţi afla în totalitate urmărind materialul VIDEO, Dumitru Caragheorghe a explicat şi gestul colegilor săi de a-şi anunţa demisia din Parlament, aşa încât să nu mai beneficieze de celebra „pensie specială”.

Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România

Executat de Focus Press

Cod mandatar financiar 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.