Premianţii galeriei de şoferi din categoria “Parchez ca un bou”

0
2426

În Constanța nu este ușor să găsești un loc de parcare, astfel că cei mai mulți șoferi parchează pe unde îi taie capul: pe trotuar, lângă trecerile pentru pietoni, în curbele din intersecții, pe aleile de acces către scările de bloc, pe locurile pentru persoanele cu dizabilități și lista ar putea continua. Mulți dintre acești așa ziși șoferi sunt surprinși în flagrant de cetățenii care nu ezită să îi posteze pe rețele de socializare. Precizăm că recent a fost adoptat un act normativ prin care Poliţia Locală poate dispune ridicarea mașinilor parcate pe domeniul public, în afara spaţiilor destinate, adică pe trotuar. Poate așa nu o să mai vedem parcări „eșuate”.

Există unii șoferi care nu țin cont că locurile de parcare sunt de mai multe feluri. Cele pentru persoanele cu dizabilităţi, de exemplu, sunt uneori ocupate de șoferi care nu au probleme medicale, ci doar duc lipsă de bun simţ. De recunoscut că problema parcărilor în orașul Constanța este una foarte veche, însă acest lucru nu înseamnă că pietonii trebuie să meargă pe stradă, pentru că anumiți conducători auto au parcat pe tot trotuarul sau chiar pe aleea de acces către scara blocului.

Staționarea neregulamentară este sancționată cu 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare. Staționarea pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2000 mii de lei și ridicarea autovehiculului de pe locul special amenajat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități. Cu toate acestea nimic nu pare să îi sperie pe unii șoferi.

Menționăm că autoturismele ridicate se pot recupera doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 şi numai în prezenţa unui poliţist local. Tarif ridicare maşini: 450 de lei, tarif transport maşini: 120 de lei, tarif depozitare maşini/ zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop. Maşinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman nr.1.

Poliţia Locală poate dispune ridicarea mașinilor parcate pe domeniul public, în afara spaţiilor destinate

Poliţia Locală poate să dispună ridicarea unei mașini parcate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, în afara spaţiilor marcate în acest scop, potrivit unei legi care a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților la începutul lunii noiembrie și vizează modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, în sensul introducerii obligaţiei de a asigura întreţinerea şi curăţenia terenurilor, altele decât cele care constituie împrejmuiri și unificării prevederilor referitoare la obligaţiile instituţiilor publice, agenţilor economici şi celorlalte persoane juridice, cu cele ale persoanelor fizice.

Conform legii promulgate de Iohannis, “consiliile judeţene şi consiliile locale, precum şi primarii vor adopta şi vor dispune măsurile ce se impun pentru asigurarea participării persoanelor fizice şi juridice, a instituţiilor publice şi operatorilor economici, cu sau fără personalitate juridică, la realizarea acţiunilor de înfăptuire şi păstrare a curăţeniei în interiorul localităţilor şi în afara acestora, la efectuarea la timp a activităţilor gospodăreşti“.

sursa foto: Facebook/ Parchez ca un Bou

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.