Avocatul Valentin Trofin, candidat Pro România pentru Parlament, este de părere că, înainte de iniţierea unei legi, este nevoie de consultare cu cei care activează în domeniul vizat de respectiva lege

0
238

Pro România propune o serie de măsuri menite să redreseze situaţia dezastruoasă în care se află mediul de afaceri. Printre aceste măsuri se numără:

Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare și pentru serviciile din HORECA.

Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.

Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Amânarea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.

Deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situația apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații. Pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.

Valentin Trofin

La aceste alegeri parlamentare, Pro România vine, alături de liderii deja cunoscuţi, cu oameni noi, care nu au mai făcut până acum politică. Un exemplu în acest sens este avocatul Valentin Trofin.

Valentin Trofin are 46 de ani şi activează în Baroul Bucureşti. Din 2000 are propriul cabinet de avocatură.

„Am intrat în politcă acum 2 ani de zile, după îndelungi cugetări. De când am făcut majoratul, am fost la toate scrutinurile de alegeri şi am observat tot ceea ce se întâmplă pe scena politică. Am observat că tot ce se întâmplă se întâmplă prea lent, iar clasa politică putea să facă mai mult pentru România, iar societatea să se dezvolte într-un ritm mai alert”, a declarat Valentin Trofin.

Referindu-se la situaţia actuală, de pandemie, Trofin a ţinut să remarce că nu este normală decizia de a fi retrase de pe piaţă testele rapide de depistare COVID, atâta timp cât există cerere şi cât oamenii doresc să afle care este starea lor de sănătate şi dacă este necesar să apeleze mai departe, la DSP-uri.

  „Cred că este important ca atunci când se propune o lege, să fie consultate toate organismele care activează în respectivul domeniu. Adică, dacă vorbim despre Educaţie, să existe consultări serioase cu toate organismele din domeniu. Nici eu şi nici colegii mei nu ne pricepem la toate, de aceea trebuie să discutăm cu cei care activează propriu-zis în acel domeniu”, a mai declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, Valetin Trofin.

Interviul integral îl puteţi urmări în materialul VIDEO.

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

Executat de FOCUS PRESS

Mandatar Financiar – cod AEP 11200008

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.