Interviu cu Lucian Lungoci, candidat PSD: “Un proiect cu care voi merge în Parlament se referă la sprijinirea consiliilor județene pentru întreținerea rețelei de drumuri județene”

0
278

Lucian Lungoci, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) a fost invitatul Focus Press în cadrul unui interviu, fiind și candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD), filiala Constanța, la parlamentare ce vor avea loc la data de 6 decembrie a anului curent.

Acesta a făcut un bilanț al celor patru ani de când se află la conducere Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Referitor la sezonul rece, Lucian Lungoci spune că regia este pregătită pentru această iarnă, având la dispoziție utilajele necesare.

Totodată, aceasta a declarat că, după data de 7 decembrie, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, nu va mai ocupa funcția de director al RAJDP, în locul acestuia fiind desemnat un coleg din cadrul regiei, fiind vorba de Dan Marin.

”Regia este pregătită pentru acest sezon, toate cele cinci secții din cadrul RAJDP din județul Constanța”;

”Acum patru ani, în 2016, aveam din întreaga rețea de drumuri doar 120 de kilometri, drumuri județene într-o stare bună, restul erau într-o stare proastă sau foarte proastă, poate în anii precedenți nu se investise mult în întreținerea drumurilor județene. După patru ani de zile avea peste 440 de kilometri de drum județean cu covor asfaltic nou:110 kilometri în fiecare an am făcut. Sunt trei proiecte majore demarate de Consiliul Județean Constanța cu proceduri de achiziție finalizate, cu contracte semnate, care vor începe în primăvara anului 2021 pentru DJ223 Ion Corvin-Cernavodă, DJ226 Corbu-Mihai Viteazu și  DJ226 A Taliverde-Nuntași-Cetate Histria. Au mai rămas deși mi-aș fi dorit, așa cum îmi propusesem cu fostul președinte al CJC, Horia Țuțuianu în 2016, să finalizăm întreaga rețea de 680 de kilometri, la finalul acestui an. Din păcate am rămas cu un rest de aproximativ 24 kilometri nefăcuți, în zona de nord a județului, drum cu Pantelimon și Pantelimon DN 2A. Este o zonă aparte pentru că necesită niște lucrări aparte, lucrări de stabilizare și consolidare a fundației pentru că în acea zonă funcționează patru cariere de piatră și zilnic tranzitează pe aceste tronsoane de drumuri județene 200-250 de camioane încărcate la peste 40 de tone. Este nevoie de o modernizare a acelor drumuri județene, o fundație care să reziste la această sarcină, plus două straturi de asfalt, aici am pregătit faza de documentație scrisă, cadastrele pentru acele sectoare de drumuri sunt deja realizate, expertizele tehnice, studiile de fezabilitate, suntem în faza de proiecte, urmând execuția în cursul anului viitor, eu propusesem CJC să identifice surse de finanțare din afara bugetului pentru că sunt lucrări mai costisitoare, care ar ocupa în proporție de 60-10% bani din bugetul alocați pentru drumurile județene”.

Lucian Lungoci a prezentat un proiect cu care va merge în Parlamentul României:

”Un proiect cu care vreau să mă duc în Parlamentul României se referă la sprijinirea Consiliilor Județene, din punct de vedere financiar pentru întreținerea rețelei de drumuri județene. Practic în acest moment fiecare dintre noi, posesori de autoturisme, conducător auto, știm că plătim o taxă de drum, rovinieta, acești bani se colectează în bugetul Ministerului Transporturilor și sunt folosiți pentru întreținerea drumurilor naționale și autostrăzi, iar cele județene nu, deși o mare parte din șoferi circulă și pe aceste drumuri județene. Eu propun ca din 2022, ca o cotă parte din aceste sume încasate din taxa de drum să fie direcționate către toate consiliile județene, nu numai către Constanța, după o grilă de calcul care trebuie să aibă în vedere lungimea de drumuri județene, stare acestor rețele, cât la sută este reparată, cât la sută urmează să fie reparată, astfel încât, Guvernul să vină în sprijinul Consiliilor Județene prin alocarea sumelor de bani necesare, sau care să contribuie la repararea drumurilor județene.

Despre starea Regiei de Drumuri Constanța, în 2016, Lucian Lungoci spune că în 2016 avea înscriși la masa creditală, creditori care au însumat datorii de 61 milioane de lei: ”În 2017 am făcut programul de reorganizare, fiind votate de toți creditorii, urmând ca în patru ani de zile să achităm toate datoriile, în acest moment mai avem de achitat 14 milioane de lei, în patru pare: prima la finalul acestui an, după în luna martie, iunie și septembrie 2021. Avem banii necesari în acest moment pentru două dintre rate, din activitatea curentă”.

Un alt proiect pe care Lucian Lungoci îl va susține în Parlament va fi referitor la reluarea programului de înființare a perdelelor forestiere. Detaliile despre acest proiect, dar nu numai, le puteți umări în materialul VIDEO!

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Focus Press

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.