Interviu cu Marian Cruşoveanu, candidat PNL la alegerile parlamentare: “Fosta conducere de la PSD a fost alergică la accesarea de fonduri europene”

0
381

Secretarul general al PNL Constanța, Marian Cruşoveanu candidează pentru o funcţie de deputat la aceste alegeri parlamentare. Invitat la un interviu Focus Press, liberalul a explicat că situaţia pe care o traversăm în momentul de faţă, de carantină a anumitor localităţi, nu reprezintă altceva decât “o gură de oxigen pe care o oferim sistemului medical care este şi aşa supraîncărcat, oferim posibilitatea de a se reorganiza”.

În ceea ce priveşte activitatea de până acum, care să îi recomande candidatura pentru Parlamentul României, Cruşoveanu a făcut referire la activitatea din Consiliul Judeţean Constanţa:  „După cum ştiţi, am fost unul dintre cei mai vocali din opoziţie la nivelul CJC, iar de fiecare dată am taxat derapajele pe care le-au avut cei din conducerea CJC – mă refer la alianţa din care au făcut parte PSD-ALDE-PMP”.

Marian Cruşoveanu a vorbit şi despre proiectul pe care l-a iniţiat şi care a devenit hotărâre: dotarea unităţilor şcolare din mediul rural cu toalete de tip container; această iniţiativă a fost preluată şi la nivel naţional. Există şi alte proiecte iniţiate de Cruşoveanu alături de colegii săi de la PNL, dar care nu au fost acceptate de fosta conducere PSD: unul dintre ele este construcţia unei parcări supraetajate la Spitalul Judeţean Constanţa.

„După cum aţi putut observa, fosta conducere de la PSD a fost alergică la accesarea de fonduri europene. Întotdeauna le-am spus că au la dispoziţie fonduri europene pentru a dezvolta acest judeţ”, a mai afirmat Cruşoveanu în cadrul interviului, el referindu-se, pe de altă parte, şi la risipa de bani făcută de fosta conducere PSD a Consiliului Judeţea: sumele alocate pentru „vestitele festivaluri ale berii, despre care se spunea că sunt evenimente socio-culturale şi ştiinţifice”.  „Acei bani daţi pe festivaluri puteau fi folosiţi pentru cofinanţare de proiecte cu fonduri europene”, a mai spus candidatul PNL.

Liberalul a comentat şi prestaţia anumitor parlamentari PSD, afirmând că aceştia au fost, în ultimii ani, doar „ridicători de mâini” în Parlament, el precizând că, din punctul său de vedere, un deputat sau un senator trebuie să fie în permanent dialog cu oamenii şi un liant între primari şi ministerele de resort, în vederea rezolvării problemelor. „Să vă dau exemplu: Primăria Cernavodă, primarul de acolo are un proiect foarte frumos – Via Verde. Există acolo un drum care duce spre portul din Cernavodă, iar drumul ţine de Giurgiu. Pentru că nu aparţine de Cernavodă acel drum, administraţia din Cernavodă nu îl poate moderniza. (…)Soluţia este o hotărâre de guvern. Aici intervine parlamentarul, care să facă demersuri în acest sens”.

Interviul complet îl puteţi urmări în materialul VIDEO!

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Focuspress Online SRL

Mandatar financiar – cod AEP 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.