INTERVIU cu primarul comunei Mahmudia: “Faleza pe care o vom face va fi un mare punct de atracție”

0
409

Comuna Mahmudia este situată pe malul drept al braţului Sf. Gheorghe și a luat naştere pe locul unei vechi aşezări romane, Cetatea Crucii, ale cărei ruine sunt încă vizibile pe una din cele 5 coline. Comuna are aproximativ 3.000 de locuitori, iar principalele activități sunt pescuitul și turismul. Zilnic sunt organizate excursii în Delta Dunării către Pădurea Letea, Pădurea Caraorman, Sulina, Sfântu Gheoghe sau Plaja Perișor, cu plecare din Mahmudia. Traseele includ unele dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Delta Dunării, punând mare accent pe natura Deltei, unul dintre puținele locuri sălbatice ramase în Europa. Dar toate acestea nu s-ar fi dezvoltat atât de bine fără ajutorul administraţiei locale.

Într-un interviu acordat cotidianului Focus Press, primarul comunei Mahmudia, Ion Șerpescu, a vorbit despre investițiile pe care le-a realizat, dar și despre noile proiecte pe care le are în plan.

“Am realizat asfaltarea a 18 străzi, undeva în jur de 9 km și am făcut rețelele de apă și canalizare. Am construit un dispensar pe care l-am dat deja în folosință și o piață agroalimentară. Tot ce am promis în mandatul trecut am realizat. Acum dacă turismul a devenit un element de bază am început cu amenajarea promenadei. Cu toată criza de anul acesta, turismul a mers foarte bine la noi, cumva pandemia ne-a favorizat”;

“Proiectul nou pe care îl am deja finanțat, în sumă de 3,8 milioane de euro, este tot pentru continuarea promenadei. Facem un parc, fântâni, turn de observare, rampă pentru bacul de trecere și multe altele. Cred eu că faleza aceasta va fi cireașa de pe tort a comunei. Perioada de implementare este de 36 de luni, dar noi sperăm să o terminăm în 24 de luni. Suntem deja în pregătiri și cu siguranță la licitație se vor prezenta firme mari”.

Despre alte proiecte, dar și despre ce pot face turiștii care ajung la Mahmudia, puteți urmări în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.