INTERVIU cu viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu: A fost semnat contractul cu cei de la Confort Urban, pentru capturarea câinilor comunitari

0
1585

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a confirmat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că SC Confort Urban (societatea municipalităţii) se va ocupa de prinderea şi sterilizarea câinilor fără stăpân. Liberalul a ţinut să sublinieze aportul adus în acest context de ONG-ul Animal Society, cu care Primăria Constanţa derulează un parteneriat în premieră.

Rusu a explicat faptul că s-a ajuns la variant ca SC Confort Urban să gestioneze problema câinilor întrucât la două licitaţii consecutive nu s-a prezentat nicio firmă interesată de contractul pus la bătaie de municipalitate, iar firmele care s-au ocupat în trecut au acum probleme cu ANAF. Ca urmare a verificărilor în documente, s-ar fi ajuns la concluzia că numărul de câini raportaţi ca fiind sterilizaţi nu ar coincide cu realitatea.

„Suntem în a treia etapă, cu cei de la Animal Society, de sterilizare gratuită a animalelor comunitare, şi mă refer aici şi la pisici. Ajung mai multe pisici la sterilizare decât câini. După numărătoare şi datele din teren, cei de la Animal Society ne-au spus că, în afară de câini, avem o mare problemă cu numărul de pisici”, a declarat Ionuţ Rusu, care a adăugat că, de când există parteneriatul cu acest ONG, au fost sterilizaţi peste 1000 de câini.

„Consilierii au avut înţelepciunea şi au înţeles gravitatea problemei, iar astăzi (miercuri, 10 noiembrie 2021 – a.c.), chiar înainte de a veni la interviu, am avut o şedinţă cu cei de la Confort Urban, cu medicii veterinari, pentru a-i pregăti pentru următoarea etapă, de capturare şi transport animale comunitare (…) şi chiar astăzi s-a semnat contractul cu cei de la Confort Urban, aşa încât suntem, din punct de vedere legal, din punct de vedere organizatoric, pregătiţi. Avem maşinile de capturare comandate de acum 4-5 luni. (…) Se va acţiona în aproximativ 30 de zile, pentru că momentan se face şi pregătirea personalului pentru prinderea câinilor într-un mod cât se poate de uman”, a mai explicat Ionuţ Rusu.

Referitor la animalele comunitare, Rusu a detaliat şi proiectul reabilitării bazei de supraveghere a câinilor fără stăpân, iar interviul integral îl puteţi urmări în materialul VIDEO:

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.